2011-11-10

Jag gör som jag säger

Jag bestämde mig häromdagen för att göra mer saker som jag tycker är roliga, till exempel läsa böcker som jag vill läsa, sitta lite vid datorn och surfa planlöst och framför allt: fotografera mera.


Att fotografera är en av de saker som jag tycker allra mest om. Därför tog jag kameran och körde ner till havet idag på morgonen, det är inte mer än kanske en kvarts bilresa dit och det är egentligen skandal att jag inte är där oftare. Eftersom det är en helt vanlig torsdag var det nästan helt folktomt på stranden, det var typ ledighetskommittén och så jag. Precis som jag vill ha det! När jag skulle parkera såg det till min stora förvåning ut så här:Stora delar av parkeringen stod under vatten! Jag var tvungen att ta av mig skorna och gå barfota för att kunna lägga i mina quarters i parkeringsautomaten. Väl nere på stranden insåg jag att det blåste ganska mycket, och att försöka leta efter fina snäckor var inte att tänka på.En och annan surfare väntade tålmodigt på en surfbar våg.Förutom surfare, pensionärer och jag fanns det en hel del såna här små gynnare......och såna här, inte fullt så små:Någon enstaka trasig manet......och ilandspolade okända nötter fanns också.Jag promenerade på stranden i ungefär en timme, utan vare sig klocka eller telefon. Jag ville vara i nuet och inte någon annanstans, och det fungerade hyfsat. Det kräver en del övning tror jag, att kunna släppa allt annat och bara vara, HÄR och NU. Det får bli fler turer till havet, man måste ju öva! ;o)

7 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å vilken härlig dag!!! :-)
Och jag tycker det är himla fint att du nu gör sådant du gillar!
KRAM!

Josefina sa...

Härligt Vic! Med kameran kan man få uppelva mycket - inte minst naturen. Vilket hav! Underbart! Vilken söt nöt! Vilka fina pippis! KRAM !

Desiree sa...

Superfina bilder Vic. Du är himla duktig på att fota. Det här är precis sådant som du ska göra, saker du tycker är kul. En strandpromenad är ju också som balsam för själen eller som ett spa besök. Vad lustigt med parkeringen som var under vatten.
Kör vidare på roliga saker och skippa tråkiga.
Kram!

Annika sa...

Vilket bra beslut, Vic!
Mer av sånt som är roligt.
Visst är det underbart roligt att fotografera. Dina bilder är så fina!
Kram!

Fourmum sa...

Så underbart att ha havet så nära! Jättefina bilder :)

mallan sa...

Vad härligt o vilka fina foton! Du är duktig på foto, det märks att du tycker om det. Helt rätt att göra mer av det man tycker om.
Kram!

Anonym sa...

låter helt underbart joma från malmö