2011-11-11

Men hallå!? Har hon blivit naturfotograf eller?

Ja det kan man faktiskt undra.
Det var ett väldans plåtande av djur på sistone måste jag erkänna, men det är inte mitt fel.
Man måste ju så att säga gripa tillfället i flykten när det presenterar sig!

Vi har haft problem med en av nätdörrarna på baksidan, den går inte att få igen ordentligt och står därför öppen lite grann tills Johan ska få tid att fixa den.
Idag, när vi satt och åt lunch, såg jag plötsligt att det kommit in en fågel i vår "bur" och den flaxade väldigt och slog emot nätet hela tiden i sin jakt på en väg ut.
När vi kom ut såg vi att det var en liten rovfågel av något slag, jag har aldrig sett en sådan förut och ingen av oss hade någon aning om vad de kunde vara för en sort.

Våra räddningsförsök misslyckades skändligen och vi fick erkänna oss besegrade. Vi öppnade bägge dörrarna ut och hoppas att den hittar ut själv utan vår medverkan.
Naturligtvis var jag "tvungen" att fotografera den lilla kraken, om inte annat för att försöka ta reda på vilken art det är och efter att ha sökt en stund på webben kom jag fram till att det vi hade var en liten pilgrimsfalk!
Se så fin den är!
När jag var på väg in igen såg jag ytterligare ett flygfä som förirrat sig in. Den här:Den är riktigt stor, lite drygt en decimeter mellan vingspetsarna. Vad det är för en sort vet jag inte, det finns så många olika sorters fjärilar här i Florida så jag orkar inte leta igenom alla sidor jag hittade på webben. Men den är häftig, om än lite otäck...

Ett par timmar senare....
Nu är både pippin och fjärilen utflugna. De behövde lite hjälp att hitta dörren men allt gick bra.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad vacker Pilgrimsfalekn var!! Hmm undrar vad de ville innne i erat hus.:)
Fjarilen var ocksa valdigt vacker.

Desiree sa...

Vad fin den var pilgimsfalken. Men även fjärilen var jättefin och så stooor. Du fick du rädda två stycken stackars krakar som kommit på villovägar.
Kram!

Sarahs sanningar sa...

Inte varje dag man har pilgrimsfalkar i krokarna! Nu fick LeeLoo konkurrens om ödlorna...
Kram

Victoria sa...

Anonym: De var nog nyfikna!

Desiree: Ja, det var skönt att vi fick ut dem bägge utan att de blev skadade! Jag vr lite orolig för fågeln ett tag, för han flög mot nätet hela tiden. Men det ordnade sig, som tur var.

Sarah: Ja, eller hur!? Kram!

mallan sa...

Så vacker! Tänk o ha en pilgrimsfalk så nära!

Josefina sa...

WOW vilka djur och vilka foton!