2011-12-12

Åsså tar vi en lista till då!

Jullistan har jag fått från Josse!
Egentligen tycker jag att det är superdumt med antingen-eller. För det mesta är det "både och", men om jag nu är så illa tvungen att välja så skulle det bli så här:


Pepparkakor – Lussebullar: Jag gillar nog mest pepparkakor. Lusseullar blir så lätt torra och tråkiga, om de inte är alldeles pinfärska förstås. Då är det supergott. Men absolut INGA RUSSIN!

Ischoklad - Marsipan: Urk för marsipan! Hit med ischokladen.

Köttbullar – Prinskorv: Det var lurigt. Fast jag måste nog svara prinskorv, av den anledningen att köttbullar finns på vilken mataffär som helst här, och vi äter det flera gånger i månaden. Prinskorv däremot har bara funnits på IKEA och då får man hushålla! Dessutom tror jag inte det finns prinsar kvar nu när de idioterna bara börjat sälja egna varor, så mitt paket med korv är värt sin vikt i guld!

Julkorv - Julskinka: Alla gånger julskinka! Julkorv skulle jag äta om mitt liv stod på spel, men inte annars.

Lax – Sill: Lax, lätt! Jag skulle kunna leva på lax i olika former, gravad, rökt, grillad... mmmm....

Revbensspjäll – Janssons frestelse: Jag älskar Janssons! Revbensspjäll är också gott, men Janssons är bättre.

Paradis – Aladdin: Paradis, givetvis! Blä för mörk choklad och mysko fyllningar!

Rullsylta – Pastej: Rullsylta vet jag inte riktigt vad det är men det låter läbbigt. En riktigt maffig leverpastej är verkligen en höjdare. Svårt att få tag på här dock.
Glögg - Julmust: Julmust förstås! Vi lyckades kapa åt oss inte mindre än 15 flaskor på SWEAs julbasar i lördags.

Rödbetssallad - Dopp i grytan: Rödbetssallad. Dopp i grytan är ju asäckligt.

Ris a la malta – Risgrynsgröt: Måste jag välja? Jag gillar inte gröt, det är något med konsistensen som jag inte kan med. Men om jag nu var tvungen så blir det Ris a la malta.
Äppelmos – Senap: Ääh, äppelmos? Vad har man det till på julbordet? Spjällen kanske? Nåväl. Jag väljer i alla fall senap. En sån där stark, grovkornig historia.
Hemma – Borta: Vi har varit både borta och hemma på julen. Båda sätten är bra men hemma är ändå alltid bäst.

Utomlands – Sverige: Vi har firat de fyra senaste jularna här i Florida och det har gått alldeles utmärkt. Liiite svårt att få till den riktiga julstämningen, dock.
Ge – Få: Att ge bort en sak till någon och de blir så där löjligt glada, det är värt hur mycket som helst. Fast det är kul att få något som man hett önskar sig också förstås.

Mysteriet på Greveholm – Dieselråttor och sjömansmöss: Jag tror inte jag såg så mycket av Mysteriet på Greveholm, men Dieselråttor och sjömansmöss såg vi nästan alla avsnitt av och jag tyckte den var riktigt bra!
Chokladkalender - Paketkalender: Paketkalender. Med små fina paket med en massa juveler i... ;o)

Plastgran - Äkta: Vi har plastgran och det funkar bra. Men om jag går förbi en riktig gran måste jag stanna, känna på den och dra in doften.

Arne Weise – Ernst: Jag har inte sett Ernst som julvärd, så jag kan egentligen inte uttala mig om honom. Men Arne är bäst, det är jag övertygad om.


Jag skickar vidare till den som känner sig manad!

2 kommentarer:

Desiree sa...

Kul lista. Den tror jag jag tar och kör här någon dag framöver. Jag förstår lätt att du tar prinskorv över köttbullarna speciellt då man bor utomlands så är det verkligen inte lätt att få tag i just prinskorv. Minns när vi hittade det på IKEA i Atlanta och blev helt överlyckliga.
Kram!

Josse sa...

Ja, visst är det idiotiskt? ;) Kul att du svarade! :)