2012-01-22

När vi plötsligt blev dubbelt så många i huset

Eftersom Syster Sarah har behagat lägga upp ett inlägg på sin blogg om hur det var när de var här och hälsade på, så anser jag mig nödd och tvungen att göra detsamma, för att visa folk hur det EGENTLIGEN gick till. Tittar man i hennes inlägg kan man tro att jag inte gjorde annat än att antingen jonglera med knivar eller sova i soffan. Nu gjorde jag faktiskt LITE mer än så, och det är här du kommer få veta den sanna historien om den stora invasionen.
De landade i Fort Lauderdale två dagar före julafton. Den "riktiga" julaftonen hade båda familjerna redan klarat av i sina respektive hem, att släpa julklappar hit och dit kom vi överens om inte var någon höjdare.
Mellandagarna passerade förbi i sakta mak, med damer som åkte och shoppade och karlar som tittade på golf på TV och lagade gudomlig mat.

Vi åt naturligtvis julmat och vi ansträngde oss för att det skulle bli så nära den "riktiga" julmaten som möjligt, här ser ni några av de rätter som ställdes fram på bordet:


Ni kan se knäck, inlagd matjessill, rökt lax, ägghalvor med rom, mimosasallad, gubbröra, skinka, rödbetssallad, Jansson och till efterrätt pepparkakscheesecake.

Men man kan inte bara äta, man måste röra på sig lite granna också! Så vi masade oss bort till den lilla lekplatsen vid klubbhuset och lät ungarna klättra och leka lite medan vi vuxna vilade oss i skuggan.


När nyårsafton nalkades bstämde vi oss lite hastigt och lustigt att åka och roa oss med vattenrutschbanor och berg och dalbanor. Samma dag! Så det blev ett frenetiskt rotande i garderoer och väskor efter kläder och andra grejor som skulle med och naturligtvis glömdes vissa saker kvar (Johan åkte till exempel utan varken tandborste, rakhyvel eller rakgel) men det var inte värre än att det gick att lösa.

Först åkte vi upp till Orlando, där familjen Stenfelt checkades in i ett rum som stank cigarettrök, så efter lite krångel fick vi ett annat rum där det gick att andas.


I Orlando stod ett besök på vattenparken Aquatica på schemat och av förklarliga skäl finns inga foton därifrån då min kamera icke är vattentät.
När vi badat så vi såg ut som russin allihop var det bara att packa ihop oss och styra mot Tampa.
Den första dag tillbringades på Busch Gardens och jag hade varit så illa pinsam att jag beställt likadana tröjor åt oss så vi skulle se varann i all trängsel.

På Busch Gardens har de både bergochdalbanor och djur, så vi såg en hel del djur:

Sen åktes det naturligtvis varenda bergochdalbana som fanns, vissa turer var häftigare än andra. Isak hade ont i ena foten, så vi hyrde en rullstol åt honom, och det visade sig vara ett genidrag! Dels hade han inte ont längre, vi andra fick motion när vi sköt på rullstolen men framför allt fick man gå före i alla köer!! En timmes väntetid blev hippsan hoppsan fem minuter!!

Man kan säga att vi hade en alldeles sjusärdeles trevlig jul- och nyår!

Linnéa säger skål och tack!
Eftersom de vuxna drack fina drinkar ville de små också ha, såklart! Lite salt runt kanten på ett fint glas med citronläsk, det är fest det!!

6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Åååå vad roligt och mysigt ni hade det!!!!!
:-)

Josefina sa...

Men hallå vilken BRA idé med likadana tröjor åt alla i sällskapet! Det tänker jag härma - när man är på Liseberg eller så. Allt ser fö väldigt gott och trevligt ut! HUG!

Desiree sa...

Ser ut som ni fick en alldeles underbar både jul och nyårsafton. Vad söt lilla Linnea är. Jag kan tänka mig att barnen hade superkul i Orlando med alla aktiviteter. Fina kort och ni fick verkligen ihop ett gott och gediget julbord.
Kramar!

Annika sa...

Vad mysigt ni hade det!
Alltid så roligt med besök.
OCH så ett spontanbesök till Busch Gardens!!! Gillar BG, vi har en nära oss också. Verkligen en fin nöjespark, min favvispark.
GOTT julbord åt ni också.
Kramar!!

KARLAVAGNEN sa...

Mycket knäck blev det. Men mysigt har ni haft det, inte segt och kladdigt alls!

ExPIAtriate wife sa...

Ah ser jattetrevligt ut! Och bra tips med drinkarna for barnen!
Kram!