2012-01-28

En ganska händelserik vecka för Elias

Det har varit en körig vecka för Elias.
Det har varit dags för projekt igen, och som vanligt är det jag som åker på att driva alltihop om det ska bli klart i tid.
I år tog vi ett ämne som han tycker är kul, dvs spela TV-spel. Han testade om pulsen går upp när man spelar olika typer av spel, och i så fall hur mycket det skilde sig från den normala vilopulsen. Vi tog också tid när det sprangs på löpbandet och cyklades på motionscykel, för att kunna jämföra. Både Isak och Elias var med och testade och jag tog tid och räknade pulsen.

Vi har jobbat med att sätta ihop projektet hel veckan efter skolan, och Neo vill som vanligt hjälpa till:Elias ville ha en röd bård runt kanterna, men när den var ditklistrad och vi skulle sätta dit texten visade det sig att bården var för bred och att texten inte fick plats på ett snyggt sätt. Det var bara att sätta sig i bilen och åka upp till Office Depot och köpa en ny project board, tillsamman med en färdiggjord bård som vi klippte så den blev hälften så bred. När vi skulle sätta dit den blev det lite besvärligt eftersom jag hade trott att den var självhäftande, men så var det natrligtvis inte. När vi klistrade dit den böjde den sig i kanterna och såg inte klokt ut. Till slut klistrade vi på allt och la hela klabbet under tryck för att se om det kunde torka plant. Som tur är så blev det bra över natten och jag slapp få ett sammanbrott när jag såg den...

Igår, fredag, var det dags för inlämning och presentation av projektet, så jag skjutsade honom till skolan med projektboarden, hade han gått till skolan med den hade han nog hunnit tappa den ett antal gånger innan han kom fram och det vore ju synd om den skulle vara trasig och smutsig redan innan han hunnit visa den för fröken. Säga vad man vill om den lille gullungen, men han gillar att bolla med saker lite väl mycket, tycker jag.

Så här ser det färdiga projektet ut:Presentationen gick bra, han var nöjd och både hans fröken och klassisar verkar ha tyckt att det var bra. Vi får väl se vad han får för betyg.

Johan och jag var tillsammans med en massa andra föräldrar bjudna till skolan i onsdags kväll, det var prisutdelning för de barn som hade utvecklats mest under förra året. Det var alltså inte så att de som var bäst fick pris, utan alla som hade blivit bättre under året, jobbat hårt och ansträngt sig, fick pris.
Ämnena var matte och läsning, och Elias fick en medalj för bägge. Fick man två medaljer fick man dessutom en pokal, så det var en stolt kille som tog emot medaljer och pokal tillsammans med många av klasskamraterna från förra året. Det är verkligen ett mått på hur bra läraren är tycker jag, att de kan motivera barnen att vilja bli bättre och jobba så bra de kan, utifrån sina egna förutsättningar. Alla kan inte vara små Einsteins, men om de visar att de vill och gör sitt allra bästa, fick de bevis på detta i onsdags. Det var många stolta föräldrar som var där och kameror och videokameror gick varma.
Här är Elias med sina priser:


Medaljerna syns inte, men de är där bakom pokalen.

9 kommentarer:

aasa sa...

Kan du inte lägga upp en större bild så man får se vad han kom fram till? Det går att läsa nästan alla texterna när man förstorar (på min dator i alla fall), men procedure och diagrammet är för smått (eller så är jag för gammal och närsynt).

Sarahs sanningar sa...

Mosters suuuperduktiga kille! Krama honom från mig/oss!
Kram Sarah

Dosiss sa...

Kul projekt. Jag blir riktigt nyfiken.

Saltistjejen sa...

Å vad duktig han är! och jag håller med om att det är fantastiskt att ha lärare som stöttar alla på det här viset! mer sådant!! Att man ska försöka förbättra sina resultat utifrån sig själv! I love that!!! :-)
KRAM!!!

annieverse sa...

Vad fint slutresultatet blev! Men jag vet hur trött man kan bli av att alltid behöva "driva på" de där skolprojekten ;-)

Desiree sa...

Åh vad duktigt av Elias. Du kan vara en mycket stolt mor. Jag tycker det är bra och kul att Amerikanska skolor är bra på att faktiskt visa och ge den där klappen på axeln när eleverna har presterat bra och förbättrat sig samt jobbat hårt. Det är precis sådant som är viktigt för motivationen. Det kan ju tyckas lite överdrivet att få medaljer och pokaler men jag är övertygad om att sådant hjälper och peppar mycket mer än vad man tror. Jag minns hur mycket det betydde för mig då jag gick i Amerikanska skolan i Nicaragua då jag fick komma med på Honor Roll och fick olika awards. Duktiga Elias :-)
Kram!

ExPIAtriate wife sa...

Jattesnyggt projekt! Och vilken bra "morot" for barnen att hitta motivationen, det ar toppen! Jattegrattis till Elias!

beachlivingmiami sa...

Fantastiskt fint projekt! Vilken bra ide och det verkar som det var riktigt roligt att göra! Eloge till Elias!
Evy

Josefina sa...

Elias arbete är så himla snyggt - wow! Och katten på pappret är ju klockren. Dom är ju såna! Och trot eller ej, även Marko skulle lägga sig där. Och så sätter han sig mitt framför tv:n. Kram.