2012-03-21

Bokutmaning A till Ö

Ramlade på en intressant utmaning idag inne hos Jenny, den går ut på att man ska berätta om fem böcker vars titel börjar på bokstaven A. Utmaningen fortsätter sedan med resten av alfabetet.

Jag rotade runt i mina bokhyllor och efter en hel del letande fann jag faktiskt fem böcker, vars titel börjar på A:Anansi Boys av Neil Gaiman. Skam till sägandes har jag inte läst hela, minns inte om jag inte var på humör för den typen av bok, eller om jag helt enkelt tyckte boken var dålig. Men han har tydligen skrivit en hel del böcker som är mycket kända, bland annat American Gods och Fragile Things. Såg också när jag sökte på hans namn på nätet att det är han som skrivit boken Coraline, som ju blivit film.
Jag ska göra ett nytt försök med Anansi Boys, det var ett tag sedan jag försökte sist, jag kanske har ändrat mig, vem vet?

Attentat vid Athabasca av Alistair MacLean.
Just den här boken hör inte till en av mina favoriter, jag tycker bättre om till exempel Åtta Glas och Golden Gate. Kanonerna på Navarone har jag faktiskt inte läst, även om den nog är den mest kända av hans böcker.

Allt som återstår av Patricia Cornwell.
Det var länge sedan jag läste den här boken och kan inte riktigt uttala mig om vad jag tyckte om den, men så mycket kan jag säga att jag tyckte att den första i boken i serien om Kay Scarpetta, Scarpetta, var bäst.

And Eternity av Piers Anthony.
Det här är den sjunde boken i serien Incarnations of Immortality.
Jag älskar de här böckerna och jag har läst om dem flera gånger.

De andra böckerna i serien är
On a Pale Horse
Bearing an Hourglass
With a Tangled Skein
Wielding a Red Sword
Being a Green Mother
For Love of Evil


Det finns tydligen en åttonde och sista del i serien men den har fått rätt dålig kritik så den har jag inte brytt mig om att läsa.
Tycker du om magi och fantasy, så är det här böckerna för dig!

Och slutligen:

Agaton Sax och Bröderna Max av Nils-Olof Franzén
En del av mina gamla barnböcker står i hyllan, och det här var en av dem. Jag minns att jag läste den här flera gånger och tyckte mycket om den.

Så det här var några av de böcker jag har i bokhyllan vars titel börjar på A. Så snart jag kommer mig för, blir det böcker vars titel börjar, helt otippat! på B.

4 kommentarer:

Sarahs sanningar sa...

Ååååhhh... Agaton Sax! Den var bra!
Kram

Saltistjejen sa...

Hahaha Agaton Sax! DEN hade jag helt glömt! Nu väcktes lite nostalgiminnen till liv. ;-)
Kram!

Josefina sa...

Härliga böcker! Dom kan vara som små konstverk utan att man ens behöver läsa dom. :) Kram.

The White List sa...

Your blog is amazing!!!! You are brilliant! Fantastic post! Have a brill day!

www.the-white-list.co.uk