2012-08-23

Skruva, skruva

Alltså, jag anser mig vara någorlunda normalbegåvad. Dessutom är jag som många andra svenskar nästan uppvuxen på IKEA så förutsättningarna var relativt goda ansåg jag, där jag stod framför en stor låda innehållande katternas nya klösträd.

Jag gick till verket, glad i hågen och sjöng glatt med i låtarna som Spotify spelade just för mig. Glädjen byttes strax till förvåning och irritation när jag insåg att det inte fanns någon instruktion med i lådan och inte heller någon bild på hur slutresultatet skulle se ut.
Som tur är visste jag på råd. Fram med iPaden och leta upp en bild på klösträdet på PetSmarts websida. Sen var det bara att sätta igång - hur svårt kunde det vara!?

Det visade sig vara ganska svårt och efter en dryg timme hade jag inte ens kommit halvvägs. De vid första anblicken identiska pålarna med sticksigt rep lindade runt sig var inte alls likadana och gick det att sätta en påle på fel plats - gärna upp och ner dessutom, ja nog gjorde jag det alltid.

När jag tyckte mig ha någorlunda koll på hur saker och ting skulle sitta, saknades det plötsligt en skruv. Jag visste att jag sett den för den var kortare än de andra skruvarna och jag hade undrat var den skulle sitta. När jag väl räknat ut att det var den som jag skulle använda för att få fast det lilla huset, var den satans skruven helt borta. Jag letade som besatt. Flyttade soffor och bord men ingenstans fanns skruven. Skällde även på Neo eftersom jag trodde att det var han som lekt bort skruven i ett obevakat ögonblick.

Efter att ha gått och hämtat lite att dricka och surat i soffan en stund kom jag på att jag ju använt skruven redan! Kikar under en av avsatserna och nog sitter den lille jäkeln där och säger ingenting. Det var bara att skruva loss och byta ut mot en annan.

Efter två timmar, och en hel del riktigt fula ord så var underverket klart och jag måste erkänna att jag är övemåttan stolt över resultatet. Det kanske är lite svårt att se hur högt det är, men om jag säger att om jag fick för mig att skalla trädet så skulle jag kunna göra det utan större besvär för min panna är precis i höjd med den näst översta avsatsen.
Ta-daa! Jag hoppas att den blir lika poppis som det gamla klösträdet.

- Posted using BlogPress from my iPad

8 kommentarer:

SweFlo sa...

Jag tror det är exakt samma träd vi har, från Armarkat? Mitt kom med utförliga instruktioner, och det var inte lätt ändå, så two thumbs up till dig som fixade det utan anvisningar!

Victoria sa...

SweFlo: märket på den här är Majestic Pet, men de kanske tillverkas på samma ställe?

Anna Stouvenel sa...

Snyggt och bra jobbat!

Victoria sa...

Anna: Tack! Jag har försökt kommentera på flera inlägg på din blogg, men det går inte - "tangentbordet" liksom bara försvinner hela tiden efter jag skrivit första bokstaven. Jag vet inte om det är fel med min trlefon eller vad det är...

Desiree sa...

Tycker du var superduktig som fick ihop det hela utan instruktioner. Klart du ska vara stolt över dig själv. Vilket jobb du fixade. Well done! Nu får man hoppas att katterna blir riktigt glada åt resultatet.
Kram!

Annika sa...

Bra jobbat, tjejen!
JAG kan knaptpt skruva ihop ett LACK-bord från IKEA ;-)))
Kram!!

KARLAVAGNEN sa...

:o) jag känner mycket väl igen mig i vad du skriver om klösträd till feliner! BRA JOBBAT!!!

maria sa...

Ja vi får ju hoppas att det blir lika poppis med tanke på ditt slit....