2012-11-16

FredagsTema!

Idag är ämnet knappar.
Det finns väldigt många knappar som man vidrör varje dag, när jag tänker på det vill jag typ bada i Klorin. Nåväl.

Gick på jakt här hemma för att se vilka knappar vi kunde erbjuda:Vanlig, simpel lampknapp. Trodde ni ja! Här har vi det nämligen så att en lampa kan tändas och släckas med flera olika lampknappar, vilket kan leda till både knasigheter och förvirring. I de mest elakartade fallen är det mitt estetiska sinne (host) som störs. Kolla på knappen ovan. Ni ser att den är avstängd, ja? När den är nedtryckt på botten så är lampan av. Men när man kan tända och släcka med flera knappar blir naturligtvis följden att lampan kan vara tänd även om knappen ser ut som på fotot. Fatta!? Och det blir värre när det sitter flera knappar bredvid varann som styr lampor tillsammans med andra knappar. Man anar en konspiration. Tur att jag inte har OCD om att knapparna ska vara på ett visst sätt och alla lampor släckta innan jag går hemifrån - då hade det blivit ett jäkla spring innan jag kunde komma iväg!

Oj vad jag hetsade upp mig nu då. Bäst att fortsätta med nästa knapp, eller snarare avsaknaden av sådan:
Har man sabla varmt jämt så måste man ha 1. A/C och 2. Fläktar i alla rum.
Oftast sitter både lampor och fläkt i samma, och då inträffar följande: fläkten styrs av lampknapp på väggen. Farten på snurret styrs av kort kedja som ingen normal människa kan nå utan att våga livet genom att stå på en stol. Har man dessutom krav på att lampan ska lysa drar man i den långa tåten, som man får rätt i synen om man inte ser sig för. Jodå.

En annan knapp är lampknappen på bordslampor, och de är ett kapitel för sig.
Vi har ju de vanliga knapparna, på /av, inget konstigt med det så en sån fotade jag faktiskt inte, men nu kommer vi till de mer intressanta sakerna: pinnen. Se ovan. Gissa fem gånger hur många gånger jag försökte trycka in pinnen på toppen av lampan för att för den att lysa?! Många. Det visade sig vara en "knapp" som man vrider på. Ett halvt varv medsols och lampan tänds. Ett halvt varv till och den släcks. Helt logiskt.Sen har vi larm av olika slag i huset, några funkar, andra inte. Här är dörrlarmet på glasdörrarna ut på baksidan. Vill man gå ut trycker man på bypass, sliter upp dörren illa kvickt, fort ut och så stänger man. Är man inte tillräckligt snabb drar ett helvetiskt oljud igång. Bara oss emellan kan jag berätta att just här åkte batterierna ut illa kvickt. Vi har ju dörrarna öppna väldigt mycket, så att missarna kan få promenera ut och in som de vill.Knapparna på fjärrkontrollerna är lite besvärliga och jag har svårt att komma ihåg hur man bär sig åt för att titta på en DVD eller koppla upp sig på Netflix. Man/son suckar demonstrativt och visar sin korkade fru/mamma IGEN hur man gör varpå jag glömmer bort det lika fort igen.Jag har en burk med vanliga knappar också. Bra att ha, man vet aldrig när en fin knapp kan behövas.

Med dessa ord tycker jag att det får räcka för idag. Jag ber att få önska er alla en riktigt trevlig helg!- Posted using BlogPress from my iPhone

9 kommentarer:

Annika sa...

Det var knappar det.
jag startar min bil med en knapp också :-)
Du med, antar jag.
Ibland blir det lite för mkt knappar att hålla reda på. Appselut.
Fjärrkontroller har jag också tre stycken som du.
En hel vetenskap!!
KRAMAR!!

Victoria sa...

Annika: Just det, alldeles riktigt! Bilknappen hade jag glömt.
Kramar!!

Pettas sa...

Sådär har vi det också. Belysningen kan vara avstängd fastän den är på och vice versa. Ställer onekligen till det emellanåt och man får massor av spring i benen

Roligt tema!Roligt inlägg!

ettstyckevardagsliv sa...

Det var en hel massa olika knappar det!=)

Desiree sa...

Det här var ett kul tema. Lite klurigt. Först tänkte jag bara på vanliga hederliga knappar som man har sydda på kläder men insåg att jag inte hade några sådana som skulle bli fina att fota. Det fick därmed bli andra typer av knappar. Alla dessa fjärkontroller-känner igen det där fenomenet med tio tusen olika fjärrisar till olika grejer.
Ha en mysig fredag.
Kram!

Desiree sa...

Det här var ett kul tema. Lite klurigt. Först tänkte jag bara på vanliga hederliga knappar som man har sydda på kläder men insåg att jag inte hade några sådana som skulle bli fina att fota. Det fick därmed bli andra typer av knappar. Alla dessa fjärkontroller-känner igen det där fenomenet med tio tusen olika fjärrisar till olika grejer.
Ha en mysig fredag.
Kram!

Annika sa...

Haha, knappar kan vara förvirrande :-).

Anna, Fair and True sa...

Blir ju en del knappar när man tänker efter!

olgakatt sa...

Trappomkastare kallar min elektriske make din första knapp. I och för sig rätt praktisk....