2013-02-11

Utmaningen

Ja alltså, jag startade ju storstilat förra veckan med att lista en massa utmaningar som man kunde göra om man hade tid och lust. Den första var att se en film. Och det gjorde jag.

Jag slog mig själv och världen med häpnad och gick själv på bio. Detta har aldrig tidigare hänt och bara det förtjänar en guldstjärna.
Nåväl.

Jag såg filmen "Parker", och huvudrollsinnehavaren var Jason Statham, tätt följd av Jennifer Lopez. Man kan väl säga att filmen var en typisk Statham-film, några biljakter, några explosioner, lite skjutande med gevär/pistoler/revolvrar och en löst sammanhängande historia.
Nick Nolte var också med och jeeeezuz vad det mannen inte åldrats stiligt.

Det var inte någon toppenfilm, men inte heller någon bottenfilm. Har man två timmar över och inte kan komma på något bättre att fördriva tiden med så är Parker ett utmärkt val.

Har ni sett några filmer på sistone?

PS. Denna veckans utmaning är att laga en maträtt som man aldrig lagat förut.
Bäst att inventera kyl och frys och söka lite på internet.

PPS. Jag var och klippte mig. Det känns marginellt bättre.

4 kommentarer:

Josse sa...

Vic! Jag har sett en film jag med, dock inte på bio.

Har sett den ett par ggr förut och jag ÄLSKAR den.

Den heter Shirley Valentine och är en riktig feel good-film. OJ vad man mår bra när man ser den, och efteråt ...

En film full av värme - och med RIKTIGA människor med fel och brister, kroppar som ser ut som kroppar gör mest och vuxna människor!

SE SE SE och njut! Från England.

Jag ser nog mitt liv som "före och efter Shirley Valentine". ;)

Hittade detta om filmen på nätet:

"Originaltitel: Shirley Valentine:

Shirley är en medelålders hemmafru som kommer på sig själv med att tala med väggen när hon lagar sin mans middag, funderandes på vad som hände med hennes liv.

Hon jämför händelser i hennes nuvarande liv med hur hon var förut och känner sig stagnerad och slentrianmässig.

Men när hennes bästa vän vinner en betald semester till Grekland för två så börjar Shirley se världen, och sig själv, i ett helt nytt ljus."

Anne sa...

Hur känns det nu, när första gången på bio ensam är avklarat? Känner du att det här var ju ingen grej, klart jag ska och kan gå igen?
Personligen har jag gått en hel del ensam på bio, tycker om det och känner det är väldigt odramatiskt gå själv men jag vet att många tycker det är en tröskel komma över så härligt du gick själv och utmanade dig. Hoppas att du känner du kan gå fler gånger för bio är mysigt (med eller utan sällskap).
Har du sett Stathamfilmen The Bank Job, inte alls en typiskt Stathamfilm men vääääldigt bra (speciellt om man gillar heist-filmer). Jag tror du skulle gilla den.

ExPIAtriate sa...

Har ocksa forsokt ge mig sjalv lite utmaningar men mitt receptprojekt har redan havererat utan ens knappt borjat...
Ga pa bio sjalv alskar jag! Man kan sitta i lugn och ro med sin popcornkartong och njuta! Nackdelen ar val att man inte har nagon att diskutera filmen med efterat!
Den enda nya film jag sett var : Hotel Transylvania med dottern, som alskade den!

Victoria sa...

Josse: Tack för filmtipset! Kram!

Anne: Det kändes helt OK att gå själv på bion, jag var inte ensam om att vara ensam, om man säger så. Fast jag saknade ändå någon att viska kommentarer till och sånt som man gör när man är fler. Men jag kan mycket väl tänka mig att gå själv fler gånger. Kram!

ExPIAtriate wife: Oj då, ett havererat projekt! ;o) Såna har jag flera av varje vecka, bara att ta nya tag. Jag har gjort min egen receptutmaning, kommer ett inlägg om detta inom kort.