2013-03-15

De där utmaningarna alltså...

... hur gick det med dem egentligen?
Jag är ju expert på att starta igång något och efter ett tag så tröttnar jag/glömmer bort/orkar inte/har tappat lusten.

De utmaningar som varit de senaste veckorna:

Läs en bok - berätta vad du tyckte
Motionera minst en kvart varje dag
Gör en matsedel för veckans alla middagar - och följ den
Skriv ett "riktigt" brev till någon och posta

Jaaa....

Jag har faktiskt flera böcker!

Den första var "Brobyggarna" av Jan Guillou. Det var till vår bokklubb, annars hade jag inte gett mig på den. Den här typen av historiska romaner på sexhundra sidor är inte riktigt i min smak och jag gillade inte den här boken spciellt mycket heller. Långrandiga texter om krig och politik tråkar ut mig och ingående beskrivningar om jagande och slaktande av elefanter äcklar mig.

Jag hade högre förhoppningar för nästa bok: "Gracie" av Veronica Malmgren, men tyvärr var den inte heller något särskilt. Det visade sig vara en ungdomsbok och jag tyckte inte om den alls. Om jag varit fjorton år och hade drömmar om att åka till USA som utbytesstudent hade jag nog tyckt om den. Även den var en bokklubbsbok och vi ska diskutera den på måndag, ska bli intressant att höra vad de andra tycker.

Nästa bok för bokklubben blir "Felicia försvann" av Felicia Feldt (dotter till Anna Wahlgren). Jag har inte börjat på den än, så recension på denna kommer senare.

Andra böcker jag läst är "Oui, Chef" av Marcus Samuelsson, en riktigt bra bok om Marcus liv om hur han hamnat där han är i dag. Jag ska försöka boka bord åt oss på hans restaurang Red Rooster i Harlem när jag, min syster och mamma ska dit i september. Boken kan verkligen rekommenderas!
Jag har också läst "Berättelsen om Pi", och kommentarer är överflödiga. En fantastisk bok, läs den! Jag ska försöka se filmen också.

Nästa utmaning var att motionera minst en kvart varje dag. Det har skam till sägandes varit lite dåligt med det, fast den här veckan skärpte jag mig; zumba måndag och onsdag, 40 minuter på motionscykeln tisdag och torsdag. Idag hade jag en plan att räkna ut hur många gånger jag måste gå upp- och nerför trappen för att det ska bli minst en kvart. Tog tid och fick fram att det tar elva sekunder att gå nerför och tolv att gå upp. Jag avrundar lite käckt till tjugo sekunder för dem tillsammans, det blir ju lättare att räkna och lättera är bättre än svårare, eller hur!? För går man upp måste man ju gå ner sen så jag räknar kallt med detta. Tjugo sekunder, det blir tre upp och tre ner på en minut. Tre gånger femton blir fyrtiofem (eh - stavas det så?) gånger upp och ner i trappen på en dag. Det låter inte helt omöjligt, när man betänker att jag redan nu när klockan är nio ränt fem gånger upp och ner. Fyrtio gånger kvar alltså, det ska väl gå!? Annars får jag väl trampa lite på cykeln i eftermiddag om det visar sig att det inte blev så mycket knat i trappen som jag trodde. Problemet blir bara hur jag ska kunna hålla koll på hur många gånger jag går i trappen - fem är ju lätt att komma ihåg, men när man kommer till exempel till tjugotre börjar det bli jobbigt, jag har så mycket annat i huvudet som vill ta plats! Jag kanske får tejpa upp en lapp med vidhängande penna och rita ett streck varje gång jag går upp.

Nästa utmaning: matsedel. Här har jag inget försvar till varför det inte blivit gjort, jag har planerat lite grann men att påstå att det var en matsedel för hela veckan är att vara väldigt lögnaktig. Det får bli skärpning på det också.

Över till veckans utmaning: att skriva ett "riktigt" brev till någon och posta... Hrm, ett brev till SEBanken i Sverige angående mitt utbytesVISAkort räknas inte antar jag? Det där får jag klura på.

Nästa veckans utmaning har jag sedan rätt länge övat mig på: att ta bort ordet "inte", både i ord och tankar. Att tänka positivt och sända positiva vibbar ut i universum känns helt rätt och jag jobbar hårt på det. (Läste just igenom texten och insäg att jag skrivit ordet "inte" tolv gånger. Gaaaah!)
Som sagt. Jobbar på det.

Jag hoppas att ni alla får en fortsatt mysig fredag och en trevlig helg!

Kram, kram.

1 kommentar:

Josse sa...

Det kanske är så att hela livet är en enda gigantisk utmaning, så man liksom inte orkar med bonus-utmaningar! ;) ;) ;)

TACK för dina utmaningar hur som helst!

Kram.