2013-12-03

God morgon!

Klockan är tjugo över sju. Isak har cyklat till skolan och de andra sover. Till och med katterna sover efter frukost, en snabb tur ut på baksidan, lite krafs i lådan och den vanliga speedracingen genom hela nedervåningen. Sånt kan trötta ut även den bäste.

Det är tyst i huset, jag kan höra det svaga porlandet från vattenfallet i poolen och en och annan fågel.

Jag har hunnit läsa bloggar, kolla Insta och Twitter. Jag har satt upp en julstjärna i fönstret i ytterdörren, en fin röd som vi köpte i Seattle 2010. Den symboliserar hopp för mig, jag hade besegrat cancern och var på bättringsvägen.

Jag har skrivit en handlelista, sökt på nätet var jag kan hitta ljus som går på batteri. Med tre katter i huset vore det skönt att inte behöva oroa sig för att levande ljus ska sätta eld på morrhår och yviga svansar.

Jag ska också åka till WholeFoods i Wellington och se om jag kan få tag i dinkelmjöl, som tydligen översätts till "spelt flour". Jag har tänkt baka Josses nyttiga muffins som hon tipsar om på FB.

Ikväll ska jag jobba, mellan halv fyra och sju blev det idag. Så om du händelsevis är i krokarna så kom gärna in och säg hej och köp lite godis eller något fint till julklapp till någon du tycker om.

Eftersom det är fastedag idag (hej hej 5:2!) så ska jag höra mig en stor balja te och gå upp och väcka Elias.

Ha en fortsatt bra dag, kompisar!

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Låter som en skön morgon. Men jag har helt missat att du jobbar! Var är det?? OM jag kunnat hade jag gärna kommit förbi! :-) Men det är ju lite långt….
Så fint med din stjärna också! Symboler behöver vi i livet. För att markera nya tider och ny kraft.
Kram!!!

Desiree sa...

Låter smart med icke levande ljus med tanke på katterna. Jag tror säkert att du hittar dinkelmjöl (spelt flour) på Whole Foods. Det använder jag ofta till att baka med. Jag tror du näst intill hittar alla sorters mjöl på Whole Foods. Buckwheat eller bovete är också en trevlig sort av nyttigare mjöl. Lite nötig smak på detta mjöl. Gott till pankakor eller crepes men också i bröd eller kakor.
Kram!