2014-01-11

Dramatiskt värre

Igår var det stor dramatik minsann.
Det tog i och regnade och blåste så in i vassen redan på torsdagskvällen, det kom lika mycket regn på ett dygn som vi vanligen får på en månad under vintern. Det blev översvämningar överallt, många fick sina hus förstörda av allt vatten som forsade in. Alla public schools här i Palm Beach var stängda, till kidsens stora glädje.

Jag skulle jobba och åkte i vanlig tid, dvs halv tio (vi öppnar klockan tio) men vid halv tolv hade jag tagit mig knappt halvvägs. Vägarna var avstängda så det gick inte att ta sig fram, så efter att ha kört så långt det gick, parkerade jag bilen och försökte gå resten av vägen men efter att ha fått vada i iskallt skitigt vatten som gick upp över vristerna samt blivit ordentligt nedstängt av en passerande brandbil (och dessutom fått skoskav! Fatta eländet!) fick jag erkänna mig besegrad och vände hemåt igen. Jag såg många bilar som var övergivna, både från natten mellan torsdag och fredag när det hela började, men jag såg även flera som trodde de kunde köra i vattnet men det var så djupt att de fick vatten i motorn och bilen tvärdog.

Som tur var behövde jag inte åka tillbaka igen, jag skulle bara jobba till tre och hon som skulle avlösa mig kunde komma in lite tidigare, så det löste sig.
Idag gick det hur bra som helst att ta mig till jobbet, det var bara några bilar kvar som ännu inte blivit bortforslade och lite vatten på vägen ett par ställen, men inte värre än att det gick att ta sig igenom.
Annars såg allt ut som vanligt, som om det aldrig hänt.

Tänk vad regn kan ställa till det!

6 kommentarer:

Desiree sa...

Det regnade rejält då vi körde från Orlando till Miami i torsdags. Det slutade dock regna under natten i Miami och fredagen var solig och fin dag. Vi kunde njuta av våra sista timmar med lite beach häng vilket var jätteskönt.
Kram!

Anna Stouvenel sa...

Det är sâ obehagligt med sânt väder. Det är verkligen som om himlen öppnar sig och oljudet!!

Marianne sa...

Hu! Det var heroiskt gjort att vada i det där vattnet! Så du har börjat jobba! Spännande, vad gör du, om man får fråga?

Kram!

Annie sa...

Sån tur att du kom hem om inte torrskodd men i alla fall oskadd!
Ja, naturens krafter är mäktiga, "lite regn" kan verkligen ställa till det för oss moderna människor.

Annie sa...

Sån tur att du kom hem om inte torrskodd men i alla fall oskadd!
Ja, naturens krafter är mäktiga, "lite regn" kan verkligen ställa till det för oss moderna människor.

Josefina Classy and fab ;) sa...

Wow! Tur att allt gick bra. Naturens krafter är både fantastiska och skrämmande... Kramar.