2006-07-22

Att leva och bo i Florida, lektion 3

I den otroligt populära serien "Att leva och bo i Florida" har vi nu kommit till lektion tre, dvs:

Saker man kan vrida på.

I vårt hus kan man vrida på de mest knepiga saker.

Till att börja med öppnar du inte dörrar som du är van.
På vareviga dörr sitter en sån här tramsig knopp:Något annat som kanske inte ser ut som du är van är blandaren i badrummet:I vårt hus drar man igång vattnet med den här. Man liksom skjuter knoppen framåt åt höger om man vill ha kallvatten och framåt/vänster om man vill ha varmt vatten. Här kan tilläggas att "kallt" vatten inte existerar här, det är för varmt ute för att kunna åstadkomma det. Dessutom stinker det som den värsta simhall när jag drar igång kranen, så mycket klor är det i vattnet. Vi dricker alltså inte vattnet utan köper allt vårt dricksvatten.

En annan sak som vi vrider på är lampknappar, inte de som sitter på väggen och styr taklamporna utan golv- och bordslampknapparna. De ser ut så här:Vrider du åt fel håll händer ingenting. Men förtvivla inte! Det är bara att vrida åt andra hållet (neheeej?!?) och man får ta i rätt så ordentligt så det knäpper två gånger, så tänds lampan.

Sist men inte minst så har vi här ytterligare en sak att vrida på, nämligen den här:Den sitter på vår (förmodligen förhistoriska även den) spis och ska nog fungera både som vanlig klocka och timer, men vi har inte fått den att fungera på något av sätten ännu. Vi har i och för sig inte försökt sådär värst mycket heller, om sanningen ska fram och jag tror inte att vi kommer att göra det heller.

Nu blir det inga fler lektioner förrän nästa vecka. Repetera nu duktigt och lär er vad jag har berättat. Det blir skriftligt förhör när ni minst anar det.

God natt.

1 kommentar:

Sarah sa...

Den där blandaren känner jag igen! Det hade de säkert där jag var i Buffalo! Omöjlig att hantera. Dammsugartypen hade familjen jag bodde hos i England, också. Knölig sak!
Ajö!