2006-08-07

Oj oj

Idag skulle vi skriva in kidsen på deras nya skola, var det meningen. Trodde vi ja. Damen som basade på expeditionen trodde inte sina öron när jag sa att vi inte hade några betyg från pojkarnas förra skola. Hon tittade på mig som om jag var mindre vetande när jag berättade att barnen i Sverige inte får betyg förrän i typ sexan, om ens det. På grund av detta kunde vi inte skriva in killarna utan fick stränga order att ordna att någon på killarnas gamla skolor skulle faxa erfordeliga bevis på att de skulle börja i de årskurser vi begärt och det omgående, annars skulle vi få se på annat! Typ. Hon var INTE trevlig. Tur att Therese var med, annars hade jag börjat lipa.

Dessutom höll hon på att baxna när hon såg att killarna inte fått alla sina sprutor. Som om Lill och Lång skulle ha Hepatit B?! Det måste vara en månad emellan de där sprutorna, så är det bara. Det går inte att skynda på hur mycket hon än rynkade ögonbrynen. Vi fick stränga order att boka tid för den andra Hepatit B-sprutan och lämna in skriftliga bevis på att killarna fått den dagen efter.

Herre Gud I Himlen.
Vilken människa.

Vi fick dessutom en diger lista på grejor killarna ska ha med sig till skolan, pennor, suddgummin, mappar, block, ja allt möjligt som jag inte riktigt vet var vi ska få tag på. De har också en "dresscode" i skolan, barnen får inte ha vilka kläder som helst, utan vi fick en hel A4-sida med regler om vilka färger man får ha och vilka sorters kläder.

En sak är säker: vi måste köpa massor av nya kläder till killarna. Man får bara ha tröjor med en krage (typ såna där tenniströjor heter det va?) i marinblått, svart, grått, vitt och rött. Byxorna ska helst vara i bomull och vara marinblå, svarta eller khaki. Allt ska vara enfärgat, alltså inga ränder, rutor eller tryck överhuvudtaget. Om man vill kan man köpa särskilda tröjor med skolans emblem på. På fredagar får man ha jeans.

Jag tror att jag får psykbryt.

Men det som inte dödar det härdar.
Gokväll.

3 kommentarer:

Paula sa...

I Sverige får de inte det första betyget förrän efter höstterminen i åttan!
Oj, vad krångligt allt verkar men jag tror att du kommer in i det så småningom!
Kram!

Josefina sa...

Sura människor som utnyttjar sin fjuttiga maktposition träffar man på ibland ja ... Skönt att du hade sällskap iaf. :)

Sandra sa...

Oj oj...
Lät allt annat än enkelt.. Trist att hon skulle ha en sån attityd dessutom :( Hoppas det löser sig snabbt för er!

*kram*