2006-09-19

Saknad

Jag saknar hösten.

Jag saknar färgerna när löven ändrar färg och faller till marken.

Jag saknar de där dagarna med sol och hög, kall, klar luft som det bara är ibland på hösten.

Jag saknar att kunna se andredräkten som ett moln när man är ute på morgonen.

Jag saknar de där kyliga, dimmiga dagarna, att sparka i löven och leta efter maskar med barnen på väg till skolan.

Jag saknar gnistret av rimfrost i gräset när det varit en rikigt kall natt.

Jag saknar kastanjer. Att samla fickorna fulla av dem och sen inte veta vad man ska göra av dem och det hela slutar med att de antingen möglar i fickorna på jackan för man glömmer bort att de var där eller att de skrumpnar ihop som små knöliga knutar i skålen man hade dem i och man får kasta bort alltihop.

Men det gör ingenting för det var själva samlandet som var det roliga.

Jag saknar Sverige om hösten.

7 kommentarer:

Mie* sa...

Ja, det förstår jag! Nog för att man vill ha sol men det är ju själva skiftandet mellan årstiderna som gör att man uppskattar det så mycket!

Anne sa...

Vilket fint inlägg, jag riktigt "känner" det du skriver och menar! Vår sista höst i Sverige nu, jag försöker insupa den så mycket det går och ta vara på den... men är väl alltid så man inte riktigt saknar nåt och förstår uppskatta nåt förrän man inte har det...
-Anne

LiS sa...

Förstår att du saknar hösten, det är ju nästan den vackraste årstiden.

Hoppas du njuter ändå ;)

Höst-Kram

mallan sa...

Förstår verkligen att du saknar hösten & den härliga luften! Hoppas du har det bra ändå!

Kämpa på med WW, du fixar det :)

Länkade till dig i min blog idag, hoppas det är ok!

Christina sa...

Heeej!! Säger redan nu att jag är avis. För jag vill ha sommar och varmt jämt jämt jämt ... förstår att du saknar allt det där men DET kan man ju liksom åka och lukta på nånstans och så kan man leva i ljus och värme hela den andra tiden?! Jag fasar över de allt mörkare kvällarna, den allt kallare vinden, hur träden signalerar att nu ger vi snart upp och dör för en stund ... jag vill inte (VILL INTE) frysa ... Men visst är det väl kanske så - att man saknar det man inte har. Roligt att få hälsa på dig här! I´ll be back.
Christina

Mahasanni sa...

Hittade hit via BloggPortalen. Jag bor i norra Florida sedan fyra år, och det är exakt vad jag saknar också! För att inte tala om den allra första snön...

AnnaA sa...

Idag verkar det bli höst här... Vi ska på landet och fika och titta på stugan och trädgården och vara lite lata. Tror jag. :) Ska jag plocka lite löv åt dig??