2007-04-01

Naturrutan, del 2

Som alla vet vid det här laget har vi en hel del vatten här där vi bor, det finns massor av konstgjorda sjöar i området härikring, och fem minuter med bil västerut börjar Everglades.

Detta medför allehanda naturupplevelser, både trevliga och andra mindre njutbara. I morse vaknade vi till exempel av att sothönsen drog igång ovanligt tidigt med sitt karaktäristiska "öh-öh-öh"! De har de mest irriterande knarrande läte man kan tänka sig kvart i fem på morgonen och sen var det tvärkört att somna om.

En annan mindre önskvärd händelse inträffade igår eftermiddag när vi kom hem från poolen. Lill och jag hade precis stigit ur bilen och hade börjat gå på uppfarten mot dörren, när vi såg en orm ligga och sola i utkanten av rabatten, precis där vi skulle passera. Jag blev rätt så överraskad och Elias, som såg hur jag reagerade, blev ganska rädd. Ormen var mörk och kanske en och tjugo lång, smal och väldigt snabb. Den for in i buskarna bredvid huset, kvickt som en blixt. Han blev säkert mer rädd än vad vi blev men det är en klen tröst. Vi letade på webben och vi tror att det var en Everglades Racer vi såg.

Nu på morgonen, efter sothönsincidenten, låg jag och oroade mig för att ormen skulle kunna komma in i garaget, men J tror inte att den kan komma in, inte när dörren är stängd i alla fall. Det är inte så troligt att den ringlar in när garagedörren är öppen, då är det alltid folk och bilar igång, så den blir nog rädd och drar som en avlöning åt andra hållet.
Jag har verkligen ingen lust att behöva oroa mig för att det skulle finnas ormar i garaget när jag fixar med tvätten, det är ett som är säkert.

Nåväl.
Idag packar vi våra väskor och åker till Disney World.
Rapport kommer när vi är hemma igen, vilket torde bli på torsdag.

Ha ett trevligt påsklov allesammans!

Andra bloggar om:
, , och .

6 kommentarer:

Anne sa...

Usch, förstår du blev rädd och började fundera om ormen kan komma in i garaget. Usch, får rysningar här... Vi var ju ett halvår i Florida för x-antal år sedan, grannarna som bodde i hus sa att de kontinuerligt kontrollerade sina hus så att de var täta, alltså att det inte fanns små hål eller andra luckor eller kryphål i fasaden, taket, väggarna osv som kunde göra objudna gäster (ormar, spindlar med mera) kunde komma in.

www.dentatuerademamman.com sa...

Oj, själv är jag inte rädd för ormar, men jag skulle ju vara skiträdd att någon av barnen skulle träffa på en orm. och de är säkert farliga därborta. Det är nog tur att min sambo är flygrädd så våra resor håller sig till att bila i europa :)

Matildas fikarum sa...

Jag är inte heller rädd för ormar, men vill ta mig fasiken inte gå i närheten av dem. Dör man inte så blir man oftast väldigt sjuk, för hur många ormar är INTE giftiga? Inte många.

SweFlo sa...

Jag använder mig av samma sida att identifiera ormar här på nadra sidan Florida! Den var till oerhörd hjälp när vi flyttade in i vårt nuvarande hus 3 år sen. Det verkar finnas rejält med orm här. fast turligt nog mest corn snakes, vilka ju är br amot skadedjur och dessutom väldigt vackra.

Fast när jag inte vet vilken sort det är (typ 90 % av ggr) håller jag mig borta. Vi har dessutom tjockt med black widows, vilket husinspektören så snällt informerade oss om när vi köpte. Den giftigast espundeln i Nordamerika! Kul...

Desiree sa...

Ni verkar ha en hel del farliga djur både alligator och ormar. Men som tur är så brukar ormarna vara mer rädda för oss än vi för dem.

Ha en riktigt härlig påskvecka på Disneyworld. Blir lite avis. Hade gärna åkt dit.

Anita sa...

Hejsan
Ja Disneyworld är mysigt.När ungarna var små var vi där flera gånger när vi hälsade på i Florida.

Ha en GLAD PÅSK