2007-04-05

Rapport från Disney World

Då var vi hemma igen från Disney World och det var precis lika jobbigt, stekhett, trångt och alldeles underbart som jag visste att det skulle bli. :o)

Vi åkte tidigt på söndag morgon och vid halv elva-tiden rullade vi in på Disney World Magic Kingdom.

det fina slottet

Vi var bland annat inne på den nyaste attraktionen "Monsters, Inc. Laugh Floor", såg "Mickey's PhilharMagic", en 3D-film som killarna gillar skarpt och vi sköt rymdskurkar med Buzz Lightyear i "Buzz Lightyear's Space Ranger Spin". Jag åkte inte "Splash Mountain" i år heller och jag är mycket nöjd med det.

Eftersom klockan redan var ganska mycket var det rätt mycket folk inne på parken, men vi kämpade på hela dagen ända till halv sju-tiden. Sedan letade vi rätt på hotellet, duschade och käkade lite på hotellets restaurang innan vi gick och la oss.

Klockan gick igång vid sju på måndag morgon - vi skulle vara på plats när Universal Studios öppnade klockan nio!

Vi ställde oss genast i kö till "Shrek 4-D", och vi kom in riktigt snabbt på den föreställningen. Efter det såg vi "Jimmy Neutron's Nicktoon Blast", men de enda som uppskattade den åkturen var Lill och farfar U. Vi andra mådde illa.

Andra attraktioner vi såg var "Twister" (som vi alla blev besvikna på, utom Lill som blev rädd), "Earthquake" (som var riktigt cool!), "Jaws" (otroligt lång kö men riktigt bra åktur) och "MEN IN BLACK ™ Alien Attack" (ännu längre kö men värd väntan).

Vi det här laget var klockan ungefär fyra och det var dags för oss att dra vidare mot andra äventyr. Vi hade nämligen köpt biljetter till Pirate´s Dinner Adventure, en show med middag och föreställning med pirater, slagsmål, svärdfajter och lite kärlek fick också plats. Killarna tyckte showen var jättebra, särskilt Lill som levde sig in otroligt mycket. Till exempel, när en pirat hade en fackla och slogs, skrek Lill "Hallå! Var försiktig med den där!" och hytte med näven. Det var inte bara vi som tyckte att han var rolig, många andra i publiken skrattade när han tjoade och fäktade i sin stol.

På tisdagen var det dags för Epcot. Här såg vi bland annat "Honey, I shrunk the audience" (rätt OK, men vi kan det här med 3D vid det här laget och den här föreställningen var ingen överraskning), "The Seas with Nemo & Friends" (inte värt den otroligt långa väntan, och "Mission: SPACE" (som fanns i två olika "häftighetsgrader" där vi tog den mildare varianten som var jättebra).

Vid det här laget var klockan runt halv tre, så det var dags att avsluta vår Orlando-vistelse för den här gången.

Sammanfattningsvis kan sägas att vi tillbringade mycket mer tid i kö än vad vi hade velat, men de flesta åkturerna var värda sin väntan. Jag hittade fyra nya shotsglas till vår samling (foto kommer senare), vi fick alla väldigt ont i fötterna av allt gående och stående i kö, men på det hela taget var det en lyckad resa!

Såklart finns det bilder från vår resa i Fotodagboken!

Andra bloggar om:
, , , , och .

7 kommentarer:

Fia sa...

Låter som ni fick in massor av roligt på bara några korta dagar!! Glad Påsk till dig och din familj.

Matildas fikarum sa...

Åh, vad roligt att få åka till Disney World!

Glad Påsk!

Desiree sa...

Låter som om ni har varit med om en massa underbara äventyr. Kul! Roligt att läsa om allt ni varit med om. Välkommen tillbaka hem, nu får ni vila upp er och smälta alla härliga intryck.

Anne sa...

wow, låter som en toppenutflykt och med en massa skoj för såväl stora som små familjemedlemmar.
Earthquake och Hajen-turen gillade jag också (åtminstone så som den såg ut hösten 2000). Håller med om att Twister var rätt dålig, hade också förväntat mig mer av den.
Glad påsk till er!
-Anne

Anne sa...

Förresten, ni måste ju åka till Kennedy Space Center nån gång också ni som bor i Florida. Jag är ju förvisso lite rymdfreak, men en heldag på Kennedy Space Center är en toppendag. Jag har varit där en gång (återigen hösten 00...) och skulle gärna åka dit igen.
-Anne

Anonym sa...

Grattis Victoria! Din blogg har utsetts till en av dom trevligare bloggarna skrivna av utlandssvenskar på portalen
www.hemutomlands.se
där den rekommenderas. Hem Utomlands är en portal med bostäder för svenskar som vill bo utomlands.
Fortsätt det fina skrivandet!
Mvh
Janne

C sa...

Men jag tycker ändå det låter som om det var såååå värt besöket eller hur?
Måste fråga; bodde ni på ett "Disney" hotel eller något annat? Vi ska ju ta en sväng till Disneyland när vi ska till Calif i höst och planerar att stanna över natten och vet inte riktigt om det är enklast att ta ett hotel riktigt nära parken eller om man ska hitta ett Best Western eller likanande. Har liksom inte bott på hotel i USA på ett par år.

Rekomenderar oxå Kennedy Spacecenter!