2007-06-12

Ett nytt livstecken

Skriver ett inlägg, mest för att visa att vi lever.
Vi har sedan sist varit på besök hos söta syster S med familj på Limhamn (att det är OTROLIGT viktigt att säga PÅ och inte I har jag förstått. Fast inte riktigt varför...). Vi kom mitt i värsta högsommarhettan och vi har mest legat på deras baksida i skuggan, druckit kalla drycker och pratat skit. Precis så ska en semester tillbringas, enligt min mening. På kvällarna har vi fått duktigt med däng i Buzz, men vi var lika glada ändå. M bjöd som vanligt på allehanda kulinariska läckerheter och detta gjorde dessa dagar till en klar höjdpunkt.

Idag är vi tillbaka i ett lika varmt Småland och här blir vi kvar tills på söndag. Vi har inga särskilda planer för resten av den här veckan, det blir troligen en hel del grillning, kortspelning och andra semestertypiska göromål.

Har dessutom kommit på att en av Sveriges bästa pärlaffärer endast ligger en halvtimme bort med bil! Jag skulle få skämmas om jag inte avlade en visit hos dem och spenderade en avsevärd summa pengar.

Man ska stödja landsbygden!

Problemet är bara hur jag ska få med mig allt hem. Resväskorna börjar se betänkligt svårstängda ut redan nu och hur det här ska sluta vet jag inte. Men lite pärlor måste ju få plats?!? J tar sig för pannan när jag säger att jag vill åka till Pärldesign AB. Han vet att när jag kommer in i en pärlaffär har jag svårt att styra mig och det hela brukar bli en dyr affär. Jag måste nog på allvar börja forska i hur men skulle bära sig åt med att skicka paket till sig själv med saker som inte har en chans att få plats i resväskan. Jag har också kommit på att en annan sak som vi borde köpa med oss är SAFT! Jag har inte sett saft i någon affär vi varit i hemma, men jag har inte kommit att tänka på det förrän nu! Dessutom finns inte koncentrerad juice, man släpar ju alltid hem tunga dunkar med apelsin- och äppeljuice istället för de där praktiska små tetrorna som man blandar ut med vatten (fast så långt att köpa med mig juicekoncentrat går jag inte. Någon måtta får det vara). Nåväl. Hallonsaft, jordgubbssaft, apelsinsaft... Det blir svårt att välja.

Fler rapporter om detta kommer snart till en dator nära dig.


Andra bloggar om:
, och .

12 kommentarer:

Desiree sa...

Ni verkar ha en härlig semester. Fortsätt att njuta. Lite pärlor borde du nog kunna trycka ner i väskan. Jag är också lite orolig att våra två resväskor inte kommer att räcka för att frakta med sig allt man vill tillbaka hit. Har ni nåt IKEA i närheten där ni bor. PÅ IKEA har jag sett att de säljer saft. Jag har själv köpt saft där

Victoria sa...

Hej Desiree!
Vi väntar otåligt på att Floridas första IKEA ska öppnas i höst - gissa om jag kommer att hänga där!? Det är dessutom bara en kvarts biltur hemifrån oss, vilken lycka!! Men tills dess får vi nog släpa saft från Sverige.. :o)
/Vic

Paula sa...

Oj, nu är jag ju inte intresserad av pärlor i dagens läge, men jag hade ingen ANING om att denna butik finns så nära mig!

Fia sa...

Pärlor?!?! Måste genast kolla in de siten!! Men pärlor får ju a-l-l-t-i-d plats. Ju.

Juice concentrate kan du köpa på vilken matbutik som helst i USA, fast de finns i den frusna disken!

Annika sa...

Precis, saft finns på IKEA. Och jättegod koncentrat i fyrdisken. Prova lemonaden, mums slurp!!
KUL att ni idkar ett sådant härligt sommarlov! SÅ ska det vara, buzz, lathet, vackert väder och lite kortspel framåt kvällen. Fortsätt att ha det bra!!!

Annie alias UFOt sa...

Ja, er Sverigevistelse låter bara hur härlig som helst!
Minsann, har du varit i mina skånska hemtrakter också...

Nu är det bara några dagar kvar för oss i Korea, och du kan nog gissa att det blev ett tårfyllt avskedsbesök på "pärlmarknaden" för mig...
Jag har skaffat en stor tingest som närmast ser ut som en oversized toolbox till alla mina pärlor och trådar och gadgets. Den är BLYTUNG! Ser väldigt mycket fram emot att få pilla i den när den anländer till Tyskland i höst...

JaCal sa...

Ja, vädermakterna har varit goda mot oss besökande svenskar... helt otroliga veckor...

Har inte börjat oroa mig för väskorna än... tror att jag tagit ur lika mycket jag kommer lägga i inför hemresan... men har i bakhuvudet att jag nog kanske måste ha en väska till... ;-)

Matildas fikarum sa...

Men hur släpar ni med er saft? I pulverform då, eller?

Anna sa...

precis, hur att få allt hem med sig! det är mitt problem varje gång jag åker på längre semester!!

Anita Magdalena sa...

Hejsan
Känner igen det där sen vi bodde utomlans.
Ha en forsat mysig semester.

Sporty Spice sa...

Innan IKEA hittar till dig kan du beställa Önos safter (hallon, jordgubb och elderflower) på www.scandiafood.com. $6.15 plus frakt.
/Petra

Paula igen sa...

Jag brukar alltid tillbringa en del av semestern PÅ Österlen.