2007-07-28

Spaghettipudding med eller utan tillägg

Fick för mig att jag skulle göra makaronipudding till kvällsmat igår. Genast började det krångla, eftersom jag inte hade några makaroner. Men, som rådig kvinna jag är, använde jag istället min myckna spaghetti som låg och skräpade i skåpet. Pasta som pasta, eller hur?!?

Resultatet blev rätt OK, men när jag frågade om J ville ha lingonsylt till sin mat tittar han på mig som om jag frågat om han ville ha chokladsås. När jag sen erbjöd ketchup (jag vet att det finns knäppskallar som har det på makaronipudding men jag är inte den som dömer dem för det) såg han lika oförstående ut. När jag då undrade vad de hade haft på sin makaronipudding när de åt det hemma hos honom fick jag svaret att de aldrig åt det hemma när han var liten.

Där ser man.

Vi åt makaronipudding rätt ofta när jag var liten, med lingonsylt och smält smör. Det är faktiskt än idag en av mina favoriträtter, men jag lyckas aldrig få den lika god som jag minns den....

PS. Undrar hur många gånger man kan skriva makaronipudding i ett blogginlägg utan att läsarna blir förbannade? (jag kanske kan bli sponsrad av Kungsörnen??)

Makaronipudding, makaronipudding, makaronipudding, makaronipudding, makaronipudding, makaronipudding, makaronipudding, makaronipudding, makaronipudding, makaronipudding.

Moahahahaha!

Andra bloggar om:

4 kommentarer:

Desiree sa...

Låter gott med makaronipuddig. Kungsörnen kanske borde sponsra dig och skicka svenska makaroner till dig i Florida ;-)

Familjen Åström sa...

Mmm... makaronipudding är gott! Jag äter det med lingonsylt... och ibland även med ketchup - samtidigt! Mumma :)

En brasse-mammas tankar sa...

Makaronipudding är en favorit även här, så gott. Jag använder ketchup samt kålsallad.

Petra H sa...

Jag har ALDRIG ätit makaronipudding. Vet inte varför det aldrig serverats hemma hos oss!? Vet inte om jag tycker att det låter så gott heller men det är väl en vanesak... och har man vuxit upp med det så är det ju säkert jättegott.