2007-09-05

Städ, kast och flytt (UPPDATERAT)

Idag har jag bestämt att något ska göras åt killarnas tjat om att få egna rum.

Hittills har de ju haft ett sovrum som de delar på och ett lekrum. Om allt går som jag vill idag, ska massor av leksaker rensas ut ur lekrummets gömmor, möbler ska flyttas, svåråtkomliga ställen städas och innan kvällen är här ska killarna fått varsitt eget rum.

Detta kommer medföra att vi inte kommer ha ett separat arbetsrum längre, utan datorn kommer stå i ett hörn av vardagsrummet. Vi har testat uttagen och kommit fram till att det ska funka, men om jag inte hörs av på ett tag så vet ni att det är vår uppkoppling som inte fungerar som den ska efter datorflytt.

Jag ska försöka att inte välta någon bokhylla över mig.

#### En lång, svettig stund senare: ####

Nu står datorn på sin nya plats - inte den jag tänkt mig från början men det blev bra ändå. Det var en kombination av ett för litet skrivbord/för många grejor och för kort sladd som gjorde att det blev som det blev.

Så, när jag fått allt på plats, petat i alla sladdar (sluga jag hade tagit ett foto på hur de satt innan jag drog ut dem) och insett att nätsladdsförlängningen som kom ut ur väggen var en hane och nätsladden som kom ut ur datorn också var en hane, bestämde jag mig för att flytta hela härligheten till det skrivbord som hittills varit mitt pysselbord (ut med alla sladdar igen, kånka, bära...). Jag kunde ta bort sladdförlängningen och fick därmed en hansladd och en honsladd och det fungerar mycket bättre.

Nu är det bara resten kvar.

Andra bloggar om:
, och .

6 kommentarer:

Desiree sa...

Wow full fart igen nu när du är i omöbleringstagen. Sist blev det ju jättefint och lyckat så jag tror säkert att det blir lika fint denna gång. Killarna borde bli jätteglada över att få varsitt eget rum. Lycka till med alla sladdar och uppkopplinga mm och hoppas att vi snart får se hur det blev.

Josefina sa...

Möblera om är inte att leka med! Men det är skönt efteråt! :)

Annika sa...

Smart att plåta alla kablar och sladdar!! DET ska jag komma ihåg!
Vad roligt för killarna att få eget rum.
OCH så ska vi hoppas på att du ska trivas på den nya datorplatsen!!!

Matildas fikarum sa...

Det är ganska kul att flytta möbler även fast det är tungt och slitsamt. För hur ska man annars komma på hur allt passar bäst?

mallan sa...

Bra jobbat! Smart idé om att fota sladdar, det ska jag minsann komma ihåg :)

Du får visa kort om hur ni har det :) Alltid så roligt att "kika in hos er"!

Ha det bra!

JaCal sa...

Pust och phu - ja, det är bara kul att göra de "stora dragen" - allt annat är bara trist trist.

Vi har faktiskt klarat av våra stora omflyttningar - så nu finns det inget att flytta omkring. Utom att städa ur garaget men det är så trist så det försöker vi glömma bort.