2007-10-21

Orlando, rapport 2

Då var den här dagen till ända och det har minsann varit en jobbig dag. Vi var på plats på Universal strax före nio och åkte därifrån vid fyra. Vi hann med massor idag, vi var på Islands of Adventure och var bland annat inne i Poseidons tempel, det var en kul grej. Vi såg också Spindelmannen, det var en 3Dtur som var riktigt häftig.
Sen gick vi vidare till Universal Studios och började med att åka Jimmy Neutron-turen. Wftersom klockan började närma sig halv elva blev det mer och mer folk, så vi bestämde oss för att köpa varsitt Express-pass. Det kostar 20 dollar per skalle och ÄR VÄRT VARENDA DOLLAR! Om du inte kommer ihåg något annat av det jag skrivit i tipsväg om attraktioner i Florida, så ska du komma ihåg det här:

Att köpa ett Express-pass är väl använda pengar! Man får gå i en särskild kö och kommer fram många gånger snabbare än kreti och pleti som står i den vanliga kön.

Vi hann med jättemånga åkturer idag tack vare våra Express-pass. Vi åkte som sagt Jimmy Neutron, Shrek 4D, E.T., Woody Woodpecker, Hajen, Men in Black (2 ggr), Terminator och Earthquake. Vi hade definitivt inte hunnit med så mycket om vi inte hade fått gå i den korta kön!

Förresten, om du vill ha ett tips till om Universal Studios så ska du få ett: när du åker Hajen-turen ska du försöka sitta på vänster sida i båten, där är det mest action!Vi åkte hem och tog en snabbdusch för att sedan åka vidare till Dolly Partons Dixie Stampede, det är en show med hästar och sånt och så får man mat också. Rätt så trevligt och kul att titta på, faktiskt.

6 kommentarer:

Desiree sa...

Verkar som ni redan har hunnit ha massor med kul upplevelser. Det där med express-biljetter ska jag verkligen ta och komma ihåg. Det verkar vara värd varenda dollar precis som du säger. Jättebra tips. Ha det fortsatt kul i Orlando.

Lullun sa...

Tak för tipsen. Ska minnas. För inte är det kul inte att köa och köa, speciellt inte för de små!
Fortsat trevlig semester! :-)

Anonym sa...

Det verkar som ni har en underbar semester och expresspassen verkar ju vara en sak som är bra att lägga lite extra pengar på.

Jag har lämnat en utmaning till dig hos mig :)

Kramar
Mia i Berga

Annika sa...

Ja, sådana där pass är smarta. Det använde vi oss mkt av när vi var på Disney world, fast-pass kallas det där. har aldrig varit på Universal, men har bara hört gott om det. Och nu bekräftar du ännu en gång. Nästa ggn vi åker ner till WDW tar vi nog en dag där också...

lumumma sa...

Gud vad kul och vilka upplevelser ni får vara med om! :)

Victoria sa...

Desirée: Ja, vi har haft jätteroligt, men det har varit jobbigt också. Man vill ju klämma in så mycket som möjligt när man väl är här.
Lullun: Nej, att köa är inte roligt, varken för stora eller små!
Mia: Vad kul, en utmaning! Jag ska kika på den så fort jag hinner!
Annika: Ja, Universal är väldigt bra, kanske lite mer för de äldre barnen än Disney.
Lumumma: Ja, det här var en jättehärlig semester - fast jag skulle nog behöva semester efteråt, för trött och sliten blir man ! ;o)