2008-04-29

Bättre och bättre, dag för dag

Eller...
"I am sick and tired of feeling sick and tired."

Idag tog jag mig äntligen i kragen och hasade iväg till doktorn. Hon lyssnade på lungorna och skakade på huvudet, tittade i öronen och skakade ännu mer på huvudet. Det var tydligen i sista minuten jag kom iväg, annars var det fara för både lunginflammation och annat.

Som grädde på moset fick jag öroninflammation i natt, så det var nog det som gjorde att jag förstod att det verkligen var allvar. Jag fick två sorters tabletter som skulle hejda lunginflammationen, en inhalator att ta var fjärde timme plus en receptbelagd nässpray att ta en gång om dagen. Så nu vore det väl själve den om jag inte blir frisk, för det här tar på krafterna; att aldrig känna mig pigg, aldrig stark, aldrig frisk. Jag blir deppig, vill inte göra något och gör bara de hushållssysslor jag absolut måste. Att försöka hitta på mat varenda dag är en pina, efter att ha butit ut tvätt i garaget och startat en maskin slår hjärtat hårt och jag är alldeles svettig så jag nästan vill ta en dusch.

Men nu blir det säkert bättre.
Här ser ni mig med mina mediciner:Jepp. Pigg som en dö sill, det är jag det. Jag försökte spela in en pratblog men jag hostade så dant att det blev inget av med det. Det blir ett nytt försök när jag är frisk.

Andra bloggar om:
, , , och .

14 kommentarer:

Anne sa...

Vad bra du gick till läkaren, verkligen skönt! Med alla mediciner så ska du förhoppningsvis rätt snabbt få bukt med den där fruktansvärt sega och jobbiga förkylningen. Förstår fullständigt du är utled och så trött på vara hängig, trött och sjuk. Men ha hopp, NU ska det börja gå åt rätt håll och med medicinerna nu ska det bli bra snabbt. Kram!

Jessica sa...

men jag tankte val att det borde vara dags for ett lakarbesok.... bra att du gick dit.
Krya pa dig!!! och vila!! e det nagot sa ar jag runt hornet.

Desiree sa...

Nämen din stackare, du är verkligen illa därann. Du var klok som till slut gick till läkaren. Lunginflamation och öroninflamation är ju inte att leka med. Nu borde du förhoppningsvis snart känna dig bättre. Men det är nog ändå viktigt att du tar det lungt även någon vecka eller så efter att du börjar pigga på dig. Inga superpromenader inom närmaste tiden. Känn efter vad kroppen orkar. Sköt om dig kompis.

mallansblog sa...

Bra att du gick till läkaren! Hoppas medicinerna biter snabbt så du får orken tillbaka!

Krya på dig, ta hand om dig och ta det lugnt!

Kram!

Marianne sa...

BRA att du gick till doktorn! Nu instämmer jag med övriga och hoppas att medicinerna biter ordentligt och fort så att du blir pigg snart igen. Och som sagt, ta det lugnt och lyssna på vad kroppen orkar - ta inte ut dig så fort du börjar känna dig piggare.

På turkiska säger man "gecmis olsun" vilket betyder "låt det passera fort". Det önskar jag dig.

Gå nu och lägg dig och beställ pizza till middag.

Lullun sa...

Ja, nu får vi hoppas medicinen biter. Måste vara jättejobbigt att gå runt sådär! Krya på dig!

Saltistjejen sa...

Ojojoj!! k;nt att du iallafall gick till läkaren till slut! Med medicin kommer du förhoppningsvis bli bättre snart! Kram!!!

Jenny sa...

Säga vad man vill om amerikanska läkare, men medicinera kan de i alla , tack och lov :-)! Du ska se att det kommer att vända fort, men glöm inte bort att vila ändå när du känner dig lite piggare, för lugninflammation är inte att leka med! Slut på goda råd från Dr. Jenny ;-). Många krya-på-dig kramar!!

aurorabuddha sa...

Men oj!

Pooor you!

Hoppas du mar battre snart, det har gar ju inte. :o)

Petra H sa...

Jag tänkte också att det var dags för läkarbesök, det verkar ju som om du har varit sjuk i en månad nu (hur länge är det??).. Men det är väl så vi svenskar gör... väntar in i det sista innan vi går till doktorn - inte som spanjorer och fransoser som springer till doktorn så fort de nyser! Ett mellanting hade kanske varit bra!?
Krya på dig!!

Fundersam Cecilia sa...

Hoppas att du redan mår bättre.Om inte så hoppas jag att du kryar på dig snart!
Kram

Annika sa...

ja, usch om det blir lunginflammation är det ju inget vidare.
BRA att du kom iväg till doktorn. Jag vet ju hur SEGT det är att komma iväg...
Krya på dig snabbt nu!!

Sophie sa...

Hej! Har varit inne och läst några gånger här på din blogg. Jättekul att läsa om livet over there! Älskar USA! I sommar åker vi dit för tredje året i rad, förra året var vi i Boca Raton + Orlando och det var underbart. Längtar! Hur kom det sig att ni flyttade till USA? Krya på dig! Kram!

Victoria sa...

Anne: Ja, det var bra att jag gick dit, nu känns det bättre när jag börjat ta min medicin. Kram!

Jessica: Precis! Det var hög tid att jag gick, kände mig verkligen helvissen. Men nu tar jag det bara coooool...!

Desiree: Ja, sent ska syndarn vakna som det heter, men bättre sent än aldrig. Jag ska inte ut och gå på ett bra tag nu, det räcker med att slänga in en tvätt så blir jag svettig. ;o)

Mallan: Ja, det känns bättre nu när jag börjat med mina tabletter. Kram!

Marianne: "Låt det passera fort", det var ett bra uttryck! Och pizza, det var en bra idé!

Lullun: Jomen, jobbigt var ordet, sa Bull. Men nu är det redan bättre och det kan bara bli bättre!

Saltis: Jepp. De där små tabletterna gör verkligen nytta, det behövs inte många innan man känner sig bättre.

Dr. Jenny: Jodå, det var inget snack om att jag skulle ta en Alvedon och ringa dagen efter. Här var det ordentliga doningar och inget tjafs. Skönt att bli tagen på allvar. Kram!

Aurorabuddha: Tack! Nu mår jag bättre när jag fått min medicin.

PetraH: Jag var inne på min tredje vecka (men det kändes som en månad), det kändes sådär dumt att gå till läkaren och säga att jag var förkyld. Det var liksom tramsigt. Men det var bra att jag äntligen kom iväg.

Fundersam Cecilia: Tack! jag mår mycket bättre nu! Kram!

Annika: Tack, nu känns det bättre fast det går långsamt framåt tycker jag. Men det är bara att ha tålamod och ta det lugnt.

Sophie: Hej, kul med en ny läsare som hör av sig! Vi flyttade hit för min man fick jobb här så vi tog vårt pick och pack och drog. Vi trivs jättebra här. Kram!