2008-04-18

Naturrutan

Jag vet att det finns vissa som är paniskt rädda för kräldjur.
Därför vill jag på detta sätt varna er som inte tycker om att titta på bilder på slingrande, långa djur som man understundom kan hitta i naturen.

Jag hittade nämligen en liten sån kille på vår baksida för en liten stund sedan och jag fick ett par riktigt bra bilder.

En kommer här nedanför om ni scrollar ned en bit:
Visst är den fin!?

9 kommentarer:

Jessica sa...

men josses, den vill jag nog inte ha i tradgarden.....hur stor var den? den ser stor ut pa bilden...men med din kamera sa.....

Victoria sa...

Jessica: Den var nog ungefär 75 centimeter skulle jag tippa, men den var smal och tanig så jag tror att det är en väldigt ung orm. Den var inte alls rädd i början så jag kom väldigt nära med kameran. Den här bilden är tagen på ca 50 cm avstånd, med den digitala zoomen på nästan så nära jag kunde komma.

annieverse sa...

Vilken otroligt fin bild! Men jag håller med Jessica, jag skulle inte heller vilja ha den i min trädgård...jag nöjer mig med myror och sniglar...

Fundersam Cecilia sa...

Usch och fy.Så länge de bara är ofarliga går det an.Jag har inspekterat trädgården sen vi kom tillbaks och peppar peppar än har jag ingen orm sett.

Saltistjejen sa...

O vilken fin bild!!!
Verkligen!
Vet du vad det är för sort?
Jag tycker ormar är otroligt vackra och fascinerande djur! N'r jag var yngre funderade jag på att skaffa en orm som husdjur. En majssnok stod länge på min "skulle-vilja-ha-lista" eftersom de har så vacker färg och är helt ofarliga. Men jag bodde i studentrum då och det tilläts inga ormar där...!

Lullun sa...

Säger som flera före mig: Fint foto!! Så länge de är ofarliga tycker jag också det är helt ok. :-)

Victoria sa...

Annieverse: Jo, myror och sniglar är OK, också grodor förstås. Jag är rätt glad att vi inte ser fler ormar.

Cecilia: Skönt att de verkar hålla sig borta. Brukar ni ha ormar i trädgården?

Saltis: Jag har tittat på webben och jag TROR att det är en Everglades Racer, som är alldeles ofarlig som tur är. Vi såg en likadan, fast större på framsidan förra året.

Lullun: Håller med, ofarliga måste de vara! Det finns ju Vattenmockasiner och sånt här också, men det är mest ute i Everglades tack och lov.

Marianne sa...

Uuuuu! Ja, så länge man vet att den är ofarlig, men det är ju det som är så svårt! Men jättefint foto!

Jag vill inte heller ha sådana i min trädgård ...

Desiree sa...

Håller med om att den var snygg. Vet du vad det var för slags orm? Modigt av dig att våga gå så nära med kameran.