2008-05-09

Fredagstema - Frukost

Veckans fredagstema handlar om vad vi äter till frukost.
På vardagar är det lite olika, ibland blir det ett par små youghurtförpackningar, ett glas mjölk, juice eller vatten beroende på humör och vad som finns hemma.

Ibland blir det knäckemackor med något gott på, kanske ett par skivor kyckling, kalkon eller rökt skinka och dijonsenap. Kanske ett äpple och något att dricka. Jag dricker inte kaffe, men ibland kan det bli en kopp te.

Dagens frukost såg ut så här:

Två knäckemackor med skivade kalla köttbullar och tomater. Till det ett glas apelsinjuice och en stor kopp te (Söderte, jag hittade några gamla bortglömda tepåsar i skafferiet, vilken lycka!)

Ibland, när jag äter sen frukost gör jag varma mackor till frukost, de kan se ut så här:

Mackan till vänster har salsa, skivade köttbullar, grekisk krydda, lökringar och ost.
Mackan till höger har dijonsenap, kalkon, grekisk krydda, lökringar, tomat och ost.

Ibland önskar jag att jag tyckte om gröt, men det går bara inte att äta. Det är konsistensen....

Det var mitt inlägg för idag. Trevlig helg!

Andra bloggar om:
, , , och .

9 kommentarer:

Anne sa...

Varma mackor är bara bäst, jag älskar det och gör det ofta. Dock föredrar jag varma mackor till lunch eller på kvällen. Men kanske det bara beror på vana och att jag inte förknippar frukost med varma mackor.
Kalkon tycker jag också om, äter det rätt mycket. Det är en ny vana jag börjat med efter flytten till USA, här finns så god kalkon och många sorter välja på.

Trader Joe säljer er jättegod soltorkadtomat-pesto, den är supergod ha som pålägg, sen kalkon ovanpå och lite sallad/paprika/tomat eller vad man nu gillar. Inspirationen kommer Starbucks där jag käkade en sån macka en gång, de hade även tryckt ner några torkade tranbär (vilket var riktigt gott)
Ha en riktigt bra helg!

Cecilia sa...

Nej gud så gott det såg ut,alltihop.Riktigt mumsigt.Söderte brukade jag dricka i Sverige,det är riktigt gott.Har ni inte heller sett skymten av regn där nere?Här lyser det med sin frånvaro tyvärr.Ha en trevlig helg!

Saltistjejen sa...

Å jag gillar också varma mackor! Men vi har det aldrig som frukost. Däremot som middag ibland.
Din frukost idag såg väldigt nyttig ut!! :-)
kram!

Desiree sa...

Mmmm smaskens. Jag tycker fredagens tema verkligen är inspirerande. Roligt att få nya ideér och tips om hur man själv kan förnya sin frukost. Ja köttbullar låter ju riktigt gott att ha på mackan. Skinka med dijonsenap ska jag nog ta och testa redan imorgon. Åh söderte. Måste komma ihåg att köpa med mig gott te då jag kommer till Sverige.

Evelina sa...

Men åh,tack!! Jag håller med till hundra procent. Det är den där konsistensen som man inte kan med. Gröt är verkligen inte min favoriträtt, tyvärr.

Petchie75 sa...

Mums vad gott med köttbullsmacka till frukost! Det är ngt särskilt gott med kalla köttbullar! Varma mackor har jag aldrig ätit till frukost men varför inte!?
Hoppas att ni hade en mysig Mors dag - ska ni fira den svenska mors dagen om två veckor, det tycker jag att du förtjänar ;-)

Anonym sa...

Söderte i Floria - underbart! Å, vilka goda mackor ... :P Kram från mej.

Annika sa...

Varma mackor är bara så GOTT!! GUD vad jag älskar just varma mackor, mums!!
Det är lunch för mig o kvällsmat, men visst skulle man lätt kunna äta det till frulle också.
Gröt..nej, det kan inte jag äta heller...urrk...det är konsistensen. Skulle önska att jag tyckte om gröt, men nej...

Victoria sa...

Anne: Jag förknippar egentligen också varma mackor mad lunch eller middag, men när killarna är så tramsiga med sin lunch var jag tvungen att bli kreativ och tänka utanför den vanliga frukostboxen. Att sen killarna inte gillar varma mackor hör inte hit, de vill ha omelett till frukost. Så de får omelett och jag gör mina varma mackor och alla är nöjda. ;o)

Cecilia: Ja, Söderte är min favorit, det slår allt jag provat här i Florida, det smakar så konstgjort!! Något regn har inte kommit här heller, gräsmattorna börjar se riktigt, riktigt gula ut nu. det är så trist.

Saltis: Jodå, rätt nyttig var den nog, men det hade varit godare med ett lass rödbetssallad ovanpå köttbullarna istället! :o)

Desiree: Vi fick tips om senapen när våra svenska kompisar var på besök och åt det varje morgon. Innan gjorde vi inte slut på en pytteburk med dijon på ett helt år, nu tar en stor bamseburk slut på nolltid!

Evelina: Just det, konsistensen, konsistensen.... Jag önskar att jag tyckte om risgrynsgröt, det doftar så himla gott!

Petra: Ja, jag lagar alltid till många extra köttbullar och har på lut i kylen till mackor och pastasallader, det är verkligen toppen!

Lumumma: Du kan ana vilken lycka att hitta en knögglig bortglömd tekartong med några påsar i, längst in i skafferiet! Mmmmm...

Annika: Det är ju egentligen inget som säger att man inte kan äta varma mackor till frukost, bara man är lite förberedd så tar det inte alls lång tid att fixa till. Och mätt blir man!!
PS. Usch för gröt! ;o)