2008-06-29

Creamed corn

Mina medbloggare bosatta i USA, här kommer ett rop på hjälp!

Köpte för en tid sedan ett par burkar "creamed corn", det lät ju så gott! När jag öppnade burken insåg jag att detta nog var det värsta jag någonsin sett, vilken äcklig, kladdig sörja!

Finns det någon maträtt där creamed corn kan användas där jag inte behöver se och känna den horribla konsistensen, eller är soptunnan den enda lösningen??

Svar till: "jag mår illa bara jag ser burken"

Andra bloggar om:
, , , och .

10 kommentarer:

Julia H sa...

Hej där! jag var nyss inne på nyligen.se för att se om min blogg kommit upp där... istället hittade jag till din blogg!

Jag är nämligen på väg till Florida. Från 4 augusti ska jag vara au pair i Apollo Beach söder om Tampa. Okej, så en bit från dig, men ändå. Tyckte det var lite kul att hitta en till svensk i Florida.

Hoppas allt är bra med dig! Ha det gött!

Lumumma sa...

Usch, det låter ju inge' trevligt. Majskräm? Låter faktiskt gott. Men det funkade ju inte riktigt, så släng eländet! :)

Jessica sa...

haha, aldrig hort eller sett. inte till nagon bra hjalp idag....

Desiree sa...

Hmm jag har faktiskt aldrig testat creamed corn. Är det alltså som någon majskräm? Skulle man kanske kunna blanda ned den i potatismos eller ha den i någon gratäng typ fiskgratäng eller något sådant?

Fia sa...

Du kan göra en "casserole" med creamed corn, inte dumt alls till grillat kött, faktiskt.

Här är ett recept:

http://southernfood.about.com/od/corncasserolerecipes/r/bl60403f.htm

Lycka till!

Marianne sa...

Haha, jag hittade en sådan burk här i Kairo. Jag hade ungefär samma upplevelse som du! Som tur var köpte jag bara en burk, så jag behöver inte kasta.

Anne sa...

Du, jag har gjort precis samma sak!!!!
Jag skulle ha majs till våra tacos och öppnar den där burken och tror det är nåt fel på det när jag ser den äckliga sörjan, är på väg åka till affären och klaga när jag läser att det ska vara creamed....
Tyvärr har jag inga recept. Jag slängde min burk, blev helt äcklad av den där gråa sörjan.

Annika sa...

Nej men det kan vara så gott!!! Tro mig, om än onyttigt. Jag har inte receptet i minnet (vi brukar laga creamed corn till jul, passar så bra med kalkon)...
Ta vanlig, enkel burkmajs eller frusen majs. Koka upp den, lägg i smör och creme cheese, rör runt---salta och peppra....SUPERGOTT!!! Ngn ggn har jag ätit creamed corn på burk. DET var inte trevligt...men hemgjord är super-duper god!!!

Victoria sa...

Julia: Hej Julia, kul att du hittade hit! Här i Florida är det pintjockt med svenskar, jag tycker att du ska ta kontakt med den lokala SWEA-avdelningen i Tampa, där kan du träffa fler svenskar. Deras hemsida har adressen
http://www.swea.org/default.aspx?mid=1549
Lycka till!

Lulumma: Ja, jag lutar faktiskt åt att slänga burken.

Jessica: No worries - du är till så mycket hjälp annars! :o)

Desiree: Nja, inte kräm direkt, det är som om majsen är typ krossad och så är det liksom lite simmigt i burken (läs slemmigt!).

Fia: Aha! Det receptet ska jag kolla in! Tack så mycket!

Marianne: Ibland är det tur att man inte köper grejor i storpack! ;o)

Anne: Neej, vilken besvikelse att öppna burken när man trodde det var vanlig majs! Geggan ser verkligen äcklig ut.

Annika: Jag tror på dig när du skriver att hemgjord creamed corn är supergott, ska nog jaga fram ett recept och prova samt slänga min äckliga burk.

stephanie sa...

Creamed corn är en typiskt 'southern food' och har man växt upp med det så blir det 'comfort food.' Men jag kan verkligen förstå att det inte kan tänkas vara gott för en som aldrig har sett eller ätit det :)

Själv äter jag det ibland, om det serveras av någon, men jag har på senaste styrt från burkmat över huvud taget - grillar hellre majskolvar(? kallas det så?)och DET är gott!!