2008-06-05

I denna ljuva sommartid

"I denna ljuva sommartid
gå ut, min själ, och gläd dig vid
den store Gudens gåvor.
Se, hur i prydning jorden står,
se, hur för dig och mig hon får
så underbara håvor.


Av rika löv är grenen full
och jorden täckt sin svarta mull
med sköna gröna kläder.
De fagra blommors myckenhet
med större prakt och härlighet
än Salomos dig gläder."

Idag är sista dagen i barnens skola. Sista dagen med fröken och alla klasskompisarna. De små fick stränga förhållningsorder om att krama fröken ordentligt och säga hej då till sina kompisar.

Det har varit ett händelserikt år för dem och de har bägge vuxit otroligt, både på längden men mest inne i huvudet. De suger åt sig kunskap som svampar och ofta kommer det ut underfundiga och kluriga saker ur munnarna på dem, saker jag inte visste att de kunde. De lär sig av fröken, kompisar, av att läsa.

De älskar att ha prisceremonier på skolorna här. Fyra gånger varje läsår samlas tredjeklasserna och uppåt (i killarnas skola finns 14 stycken tredje-klasser!) för utdelning av diplom. Det finns två olika sorters diplom, beroende på hur duktig man har varit under perioden. Den här sista gången delades det dessutom ut medaljer, till de barn som fått diplom på alla fyra tillfällena.

Gissa vem som fick en medalj...? :o)Annars håller jag på och hetstvättar och packar väskor för allt vad tygen håller. Min och Lillväskan är nästan helt klara, det är Långs väska som jag ska ge mig på härnäst. J´s väska vet jag inte riktigt hur jag ska göra med, förmodligen tar jag fram grejor och så får han väl godkänna dem och packa väskan själv när han kommer hem från jobbet ikväll.

På tal om J så gick hans bil sönder i tisdags kväll, så vi fick komma och hämta honom på jobbet. Förmiddagen igår tillbringade vi väntandes på bärgningsbil som skulle bogsera bilen till en verkstad. Tur att vi hade en fungerande bil, annars vet jag inte hur det hade gått.

Jag har lämnat in SWEA-Bladet på kopiering i går eftermiddag, och eftersom de inte hade något att göra på tryckeriet ringde de precis och sa att det allaredan var färdigt! Jag har med varm hand lämnat över etikettklistring, portostämpling och kånkning till posten till resten av styrelsen, eftersom vi ÅKER IMORGON!!

Hjääälp!

För övrigt kom jag ihåg att det är EFIT idag, bilder kommer snart.

Andra bloggar om:
, , , och .

7 kommentarer:

mallansblog sa...

Vad duktiga killar du har :) Roligt med medalj!

Hoppas det går bra med packningen! Vet inte om jag missat något inlägg, men vart ska ni? Är det "hem" till Sverige kanske?

Ha det bra!
Kram!

Victoria sa...

Mallan: Vi ska åka till Hawaii, först en vecka till Kauai och sen en vecka till Maui. Jag är jättespänd!

Desiree sa...

Åh ha det så otroligt skönt och mysig på semestern. Jag har varit på Maui och det är jättefint där och Kauai drömmer jag om att få chansen att besöka. Du får berätta allt då du är tillbaka och visa många fina bilder. Jag är övertygad om att ni kommer att få en riktigt toppen semester. Vad duktiga killarna är i skolan. Du ska vara stolt över dem. Hoppas det ordnar sig med bilen.

Fundersam Cecilia sa...

Nej vad häftigt med Hawaii.Det är nånting vi drömmer om att göra,åka dit,och förhoppningsvis blir det av nån gång.Hoppas ni får en riktigt trevlig semester!

Mimo sa...

Vad skönt det är att slippa och göra SWEA-blad. Gjorde layouten för Madrids dito mellan 1994-1997, sen fick jag nog ;-)

Önskar er en fin resa!

Petra H sa...

Åh, härligt med Hawaii-semester i hela två veckor!! Hoppas att ni får det jättefint och ser framemot att höra hur det är därborta!
Och grattis till killarnas utmärkelser, kul med medaljer och diplom - det motiverar väl barnen att prestera mer. Hur långt är sommarlovet?

Victoria sa...

Desiree: Åh, har du varit på Maui, har du något tips på något som man "måste" se när man är där?
Du kan tro att vi är förväntansfulla allesammans inför den här resan - det är som en dröm!! Jag är mycket stolt över mina små killar, som inte är så små längre...
Bilen är lagad, det var nåt skrutt med batteriet. Nu är han hel och glad igen, Hingsten!

Cecilia: Ja, det är otroligt häftigt, att åka till Hawaii har alltid varit en dröm för mig, och nu ska vi verkligen åka!

Mimo: Ja, det är faktiskt skönt att släppa bladet till de andra nu, det var otroligt segt att få in material den här gången, jag var en månad över deadline och hade fortfarande inte fått in det jag efterfrågat. Då ledsnar man lite.

Petra H: ja, det ska bli kul och härligt! Jag hoppas att vi kommer ha uppkoppling på hotellet så kan det bli både bloggning och uppladdning av bilder dagligen.
Angående sommarlovet har vi ungefär som i Sverige tror jag, barnen börjar igen den 18:e augusti tror jag det var.