2008-06-22

Sista dagarna på Maui

Nu har vi kommit till de sista dagarna av vår vistelse på Maui.
Vår snorklingstur hade blivit inställd två dagar i rad så vi passade på att softa vid poolen istället. Jag tog också några bilder på hotellet:

Vackert framför hotellreceptionen:


Här är framsidan av hotellet, ni ser receptionen på höger sida.


Här är Lill som åker i vattenrutschbanan, den var jättepoppis!


Och så kom fredagen, dagen vi skulle åka hem. Vi hade ju blivit snuvade på två snorkelturer, men vi hade lyckats få platser på förmiddagsturen på fredagens morgon. Planet gick inte förrän vid sextiden, så vi hade gott om tid.

Jag sov väldigt dåligt på natten till fredagen (inte för att jag sovit bra någon av nätterna, men den här natten var ovanligt dålig), jag var orolig för att jag skulle må illa på båtturen eller att det skulle bli förseningar så vi skulle missa något plan någonstans. Schemat var väldigt tajt och blev det en liten försening så skulle vi missa planet efter.

Nåväl. Vi kom iväg på snorkelturen och jag mådde inget vidare, trots åksjuketabletter. Det blåste ganska häftigt och vi såg knappt några fiskar alls, så vad mig anbelangar så var det fem komplett bortkastade timmar. Vi hade hyrt en kamera man kunde ta med ner i vattnet och det här var den bästa bilden:

Ser ni den lilla fisken? Det var ungeför så många fiskar jag såg på den turen....

Vi kom iallafall helskinnade iland och åkte hem. Vi packade det sista, duschade och åkte till flygplatsen. Dryga tolv timmar senare steg vi in genom vår egen dörr hemma i Florida. Resan gick bra på alla sätt, och killarna var jätteduktiga.

Andra bloggar om:
, , , och .

6 kommentarer:

Desiree sa...

Tråkigt att du mådde dåligt på båten. Jag är också otroligt känslig för sådant och åksjuktetabletter är ett måste för mig (trist att det inte hjälpte för dig trots att du tagit dessa). Det är svårt att fota under vattnet. Vi provade också då vi var på dyktur på just Maui. Det blev lite kul bilder men inga mästerverk. Ni verkar ha haft det bra och skönt under eran Hawaii semester. Men jag kan tänka mig att det är skönt att komma hem också.

Saltistjejen sa...

Välkommen tillbaka hem! Tycker ni verkar ha haft en väldigt härlig semester!!! Måste kännas ltckat att ha hunnit med både aktiva saker men även att bara ta det lugnt och njuta!
Tråkigt att du mådde dåligt sista dagen, men det var ju bra att det inte verkade hålla i sig efter snorkelturen.
Kram!

Sarahs sida! sa...

Hmmm.. Jag tyckte att jag direkt såg fisken på undervattensbilden eftersom jag såg ögat på den. Dock visade sig "ögat" vara en fläck på min skärm! Jag kan trösta dig med att Mikael tog 5 (FEM) rullar när vi dök på Maldiverna och det blev skit av samtliga bilder... Fniss...

Anne sa...

Välkommen hem säger jag också!
Förresten, du har väl fått checken?

Marianne sa...

Så synd att ni inte såg fler fiskar och att du mådde illa i båten. Jag kan också bli sådan, måste vara ute i friska luften och följa vågorna, annars blir jag sjuk. Inga stora kryssningsfartyg för min del.

Välkommen hem nu och hoppas att du får sova ikapp!

Victoria sa...

Desiree: Jo, jag visste vartåt det lutade, brukar bli riktigt dåligt så fort det gungar det allra minsta. Förr kunde man köpa åksjukeplåster utan recept - det var grejer det! Tror inte det finns här, har inte hittat det i alla fall. Och du har rätt i att det är kul och bra att ha semester, men väldigt skönt att komma hem.

Saltis: Ja, det var en bra blandning av aktiviteter och rent slöande! ;o) Att det satte sig i magen är ingen överraskning vad gäller mig, så fort jag är arg, ledsen, orolig och annat så sätter det sig där. det hjälpte säkert inte till att jag var orolig för hemfärden där på båten. Men jag snodde hela familjens handdukar, rullade ihop mig och sov under hela båtresan hem. Hela den utflykten var helknasig, ska nog skriva ett separat inlägg om det.

Syster Sarah: Jaså?! Vilken besvikelse! Jag tror att med hyran av vår kamera så fick man en CD med bilder och sånt på köpet (antagligen ifall alla ens egna bilder blev just... skit). Jag har inte kollat den än, men jag tror det.

Anne: Tack så mycket, vännen! Och jag har fått checken, tack så mycket igen! ;o)

Marianne: Just frisk luft är en förutsättning för att jag ska kunna hålla det värsta illamåendet borta. Att sitta inomhus i någon kvav kajuta är ett säkert recept på kräks...