2008-08-16

Hurra för oss

Igår, den 15:e augusti, hade J och jag varit gifta i tio år. Jag undrar vad jag hade sagt om någon hade berättat för mig om vad jag skulle göra under dessa tio år. Att jag skulle bo i Florida med J och våra två illbattiga rödhåriga ungar hade jag väl aldrig trott!

Nåväl. Vi firade den stora högtidsdagen tämligen blygsamt med att åka in till Miami och äta middag på Hard Rock Café (och jag köpte ett nytt shotsglas till min samling) och sen gick vi på cirkus.
Dock var det inte vilken cirkus som helst, jag är tveksam till att kalla det cirkus över huvud taget. Föreställningen var Slava´s Snow Show och det var lite åt Cirque du Soleil-hållet, fast bara med clowner. Jag hade ärligt talat hoppats på lite mer action, det gick väldigt långsamt till emellanåt och killarna tyckte nog att det var trist ibland till och med. Men på det hela taget var det en bra föreställning men kan inte rekommenderas till dem med små barn. Så ju större barnen är, desto mer kan de uppskatta föreställningen.

Vad händer annars..? Ja, vi håller på och förbereder oss inför den tropiska stormen Fay som är på väg mot Florida.
Och hur förbereder man sig inför en tropisk storm då, undrar du kanske?
Jo, till exempel tankar men sin bil ifall det blir nödvändigt att utrymma huset på grund av vädret. Alla åker till affären och bunkrar upp med främst vatten och mat som kan förvaras i rumstemperatur och helst ätas utan att tillagas.
Man bör också se om sitt hus och trädgård, se till att inga lösa grenar eller annat som kan flyga runt och skada någon ligger och skräpar. Om det verkar bli en orkan måste man ta in trädgårdsmöbler och annat löst.
Fay beräknas komma in på måndag kväll, så vi får väl se hur det blir när vi kommer lite närmare måndag. Vi vet inte heller än om skolorna kommer att öppna som planerat, men det är bara att avvakta.

Andra bloggar om:
, , , och .

10 kommentarer:

aurorabuddha sa...

Grattis till er allihop!

Och vet du, den 15:e augusti var det 11 ar sen jag anlande hit till usa for att gifta mig. Och jag sager detsamma: om nagon hade sagt till mig att "om 11 ar kommer du att..." da hade jag trott att dom skojade med mig.

Vi hoppas alltid pa att fa hurricanes har, for det mesta blir det bara soakers... vi behover regn sa mycket, sa mycket. Men jag antar att det ar varre for er - ni ar ju sa nara vattnet dar...

Saltistjejen sa...

Stort Grattis!!!
10 år är länge ju!
Härligt att ni fick fira det.

Men hu det låter läskigt med hurricane-förberedelser. jag förstår att det är viktigt, men som sagt det låter verkligen oroligt.
Detta är ytterligare ngt som är positivt med Seattle....

Hoppas dock att ni slipper några förödande hurricanes.

kram!

Petra H sa...

Grattis till den 10-åriga bröllopsdagen, det är inte illa gjort ;-) Tänk vad kul det egentligen är att livet inte blir som man trott / planerat.. jag hade minsann inte tänkt gifta mig med en spanjor och lära mig spanska (och stå ut med en intensiv spansk svärmor, hi hi!)
Vi har haft "tropisk stormvarning" nu i flera dagar och rapporter om att det skulle regna hela helgen men än så länge har det varit VÄLDIGT lugnt. Varningen är dessutom borttagen från weather.com så jag tror att Faye missade oss! Hoppas att det går lika bra för er i Florida! Tack för tipsen iaf, och den där listan som du skrev om förra året - för det lär ju komma fler stormar innan novembers slut...
Kramar från PR!

Dosiss sa...

Grattis till de 10 âren!
Har ni shutters som ni kan stänga fönstren med? Kan ni inte âka lite längre inât landet och lâta Fay brâka själv vid kusten?

Sandra sa...

Grattis grattis!

Hoppas att stormen inte blir alltför vild hos er då!

*kram*

Anonym sa...

STORT GRATTIS!

Hoppas att fay håller sig borta så ni slipper oväder!

Kram!

Marianne sa...

Å Victoria! Hoppas, hoppas att ni inte blir berörda av orkanen, jag är jätteorolig för er. Hoppas ni har en sådan där alarmradio som Desirée skrev om tidigare. Sätt er i säkerhet i god tid!!!

Jag tänker mycket på er!!!!

Fundersam Cecilia sa...

GRATTIS till er!!
Tänker på er och hoppas att Fay inte blir alldeles för stygg!!
Känns som att man bara väntar och väntar på att det skall komma in så det blir nån ände på det.
Kram

Victoria sa...

Aurorabuddha: Tack! Ja det är konstigt hur det kan bli, vi brukar säga att killarna hittills varit med om mer än vad deras mor- och farföräldrar varit med om... Vi hoppas på regn åt er också!

Saltis: Tack! Stormen kommer närmare, men ännu har vi inte sett något särskilt. Jag tror inte att det blir någon "riktig" tornado för oss den här gången heller, och jag är lika glad för det! ;o)

Petra H: Tack och vilken tur att Fay missade er! Vi har just nu massor av regn men knappt någon blåst, vi får se hur det ser ut imorgon.

Dosiss: Tack så mycket! Vi har såna där dumma aluminiumshutters som man skruvar upp, men jag tror inte att det kommer att behövas den här gången.

Sandra: Tack! Jag tror faktiskt att Fay kommer att missa oss och att vi "bara" får en massa regn och blåst, och det är vi mycket nöjda med.

Mallan: Tack! Ja, det verkar som om Fay kommer gå till väster om oss så vi kommer inte att få en orkan här utan "bara" storm.

Marianne: Gulle dig, vi har det bra här och kommer inte råka illa ut, det är jag övertygad om. Fay verkar gå mer åt väster än vad det först var sagt, så de i Tampa verkar få ta den största smällen.

Cecilia: Tack! Precis så tänker jag också: kan den där stormen komma någon gång så vi får det gjort nån gång!

Jessica sa...

Men halla dar varfor sa du inte det?? Grattis till er da ju!!!!