2008-08-18

Regn, regn och mera regn

Än så länge är allt förhållandevis lugnt här, det har regnat nästan hela dagen men det blåser ingenting alls. Vi väcktes imorse av en häftig åskknall och skyfall ett par minuter över sex. Åskan var så häftig att till och med Lång vaknade och kom in till oss, lite blek om nosen. Det var dock inte tillräckligt oväsen för att Lill skulle vakna - han sov sig igenom alltihop som vanligt! Vid sju slutade det regna och jag tog en promenad med Asta. Vi hann precis hem innan det började regna igen och sedan dess har det pissat ner utan avbrott.

Till vår stora glädje kom en snubbe och lagade vår garageport idag, den har ju varit trasig i många veckor och det har varit rätt besvärligt när man inte kan gå ut och in där. Nu kunde vi köra in åtminstone en bil i garaget och ta in sparkcyklar, basketkorgar och annat som var ute. Jag tog också en tur hem till M&M och kollade så att deras hus är OK (de är ju i Sverige nu).

Fay är vad jag förstått på väg in mot Key West, lite mer info finns att läsa här.

För den som är nyfiken hittade jag en webkamera som har live feed utanför restaurangen Sloppy Joes nere på Duval Street i Key West. Här är länken dit.
Den är rätt kul att titta på faktiskt, nyss när jag kikade stod det ett gäng i regnjackor med bira och cigg i högsta hugg precis vid kameran och pratade! Man ser inte många bilar, folk håller sig nog inomhus nu när det snart närmar sig. Det är ju undantagstillstånd och alla turister har uppmanats att evakuera.

Det finns en webkamera som visar stranden i Fort Lauderdale också, om någon är intresserad av den.

Skolorna i både Monroe, Miami-Dade och Broward counties har varit stängda idag, vi har ännu inte fått någon information om hur det ska bli imorgon - men jag är rätt så säker på att att de kommer vara stängda även då. Ungarna är glada förstås!

Andra bloggar om:
, , , och .

12 kommentarer:

Sarahs sida! sa...

Usch! Lite otäckt tycker jag allt det är att ni är mitt i alltihop! Ta hand om er! kramar Sarah med familj

Marianne sa...

Hoppas nu att det inte blir värre! Håller er inomhus för säkerhets skull!

mallansblog sa...

Hoppas att det inte blir värre nu. Ta hand om er! Kram!

aurorabuddha sa...

Vi har i Texas hoppas att Fay tar en tvar vanstersvang och kommer hitat! :o)

Stay dry over there!

Petra H sa...

Jag håller tummarna för er men det verkar ganska lugnt - eller? Det är visst en ny storm på väg över Atlanten, hoppas att den inte blir så stark! Har blivit en riktigt vädernörd och kollar vädret hela tiden nu efter ca 9 månader av "det är ingen idé för det är ändå alltid sol typ".

Saltistjejen sa...

Hoppas verkligen det inte blir värre än såkaskurar och blåst hos er. Det låter så läskigt med dessa hurricanes tycker jag.
Skönt med garaget dock!
Kram!

Desiree sa...

Ja sköt om er i regnvädret och ovädret. Jag förstår att killarna är glada för att skolan är stängd. Stort grattis i efterskott på bröllopsdagen jag hoppas ni fick en riktigt trevlig dag och firande. Sköt om dig och blås inte bort som sagt.

S O F I A sa...

Hoppas ni slipper ovädret! Va häftigt med webkamerorna! Jättehäftigt att se. :)

Anne sa...

Hur har ni det? Jag kollade just in var Fay är just nu, verkar som den dragit sig norrut just nu. Ta hand om er!

a home far away sa...

Hej första gången jag besöker din blogg, den är mycket fin!

Jag är själv en svenska boendes utomland, närmare bestämt i Singapore, sedan 1,5 år sedan. Maken jobbar med broadcasting och de ville satsa på Asien och vi ville flytta, en utomordentligt bra kombinatio:-

Ha en fin dag
//Gunilla

Marianne sa...

Hur går det för er i vädret? Hoppas Fay har blåst bort nu så att ni är helt trygga!

Glömde visst säga GRATTIS på bröllopsdagen!

Elina sa...

Ja vi är i Tampa och har fått boka om våra flyg flera gånger. Ska hem till Sverige och hälsa på. Men idag kommer vi förhoppningsvis iväg!