2008-08-12

Recept på jättegod fisksoppa!


Dilldoftande havssoppa
Ingredienser till 4 personer

2 msk margarin
2 stora morötter
½ purjolök
7dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 stor burk creme bonjour vitlöksost
1 burk kräftstjärtar
1 burk räkor
2 dl creme fraiche
400 g fryst torsk
cayennepeppar efter tycke och smak
Citronpeppar
Dill

Grovriv morötterna, skiva purjolöken och fräs dem tillsammans med margarinet i en kastrull. Späd med vatten och tillsätt sedan buljongtärningarna och fisken, låt koka 8-10minuter.

Ha i osten, creme fraichen och dillen och sjud på svag värme ytterligare en stund. Smaka av med cayennepeppar. Lägg ner kräftstjärtarna och räkorna i soppan och låt allt bli varmt. (Vill man ha en slät soppa så kör några varv med mixerstaven i innan.)

Obs, låt det inte koka efter du har haft i skaldjuren, då blir de sega.

Som vanligt får jag fixa och trixa lite med receptet eftersom vi inte har alla ingredienser här. Jag köpte räkor på IKEA och använde nästan hela påsen istället för burkar med kräftor och räkor. Creme Bonjourost hittade jag inte heller, men jag tog en annan bredbar ost med vitlökssmak och fiskbuljong finns inte heller på vår Publix, så det blev grönsaksbuljong istället.

Receptet hittade jag på Vägen från 137 kg.

Andra bloggar om:
, , , och .

3 kommentarer:

Anne sa...

Låter smaskens! Som du säger, man får ju ändra och anpassa sig lite efter vad som finns där man bor. Torsken hittar jag inte här, men tilapia eller catfish (eller annan vit fisk) borde ju funka bra det med. Fiskbuljong har jag heller aldrig sett här, däremot Knorrs höns och köttbuljong. Men icke fisk.

Victoria sa...

Anne: Ingen torsk? Hm. Jag köper vår på Sam´s Club.

Anne sa...

Enligt min ordbok heter torsk cod, det namnet låter bekant och jag har nog vid något tillfälle sett det.
Men torsk är helt klart ingen vanlig fisk i mataffärerna här, det vågar jag slå fast. Vad gäller färsk fisk i alla fall, jag kollar aldrig på fryst fisk så det har jag ingen uppfattning om. Kanske finns massor med fryst torsk, vet icke.

Vi har ingen Sam's Club här, däremot Costco (som ju är en annan variant, liknande koncept). Suverän affär!
Costco har fantastiskt bra kött och fisk, jag handlar nästan alltid färsk fisk där och jag kan aldrig minnas jag sett torsk där.

Det som är extremt vanligt och alltid finns i fiskdiskarna här är lax (både Stilla havslax och Atlantlax, jag föredrar faktiskt Atlantlax då den har en mildare smak. Stilla havslax smakar annorlunda), halibut, tilapia och catfish. Samt tonfisk (den fiskas ju här på Stillahavskusten så enkelt få tag i fräsch sådan). Alla de här sorterna är supervanliga här, man hittar dem alltid.
Trout kan man också se rätt ofta.