2008-09-12

Fredagstema - Flaggor

Ja jädrar i det, nu är det fredag igen och jag blir lika förvånad som alltid. Dagens fredagstema är flaggor och jag sätter mig i lilla Märtan och åker till IKEA, denna svenskhetens oas i den dallrande Floridahettan.

Just idag var inte flaggorna alls samarbetsvilliga, de hade snott sig runt sina flaggstänger och vägrade fladdra sådär vackert och majestätiskt som de gör på bio (fast då har de väl stora fläktar att förlita sig på, inte de ömkliga vindpustar som just idag behagade komma).

Nåväl. Det finns tre flaggor utanför ingången till IKEA, den amerikanska, den svenska och så Floridas egen flagga.Jag har inte forskat sådär värst (läs: ingenting) och dessa flaggors ursprung men om du är intresserad av just Floridas flagga så kan du läsa i Cecilias inlägg om flaggor, där finns mer information.

Där man kör in på IKEA fanns flera flaggor och jag tyckte att det inte var mer än rättvist att det också skulle få vara med, särskilt nu när de fladdrade så lydigt, betydligt bättre än de andra jag plåtade först.Sådärja. Rättning i ledet.

Andra bloggar om:
, , , och .

7 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

men så många färger på IKEA flaggorna! Varför det? Här ser vi bara de mörkblå. Floridas flagga var väldigt vacker tycker jag:-)Jag har också att flaggor aldrig vajar vackert när jag tar fram kameran, men då vet jag att fler är drabbade.

Desiree sa...

Åh IKEA med just svenska flaggan och de svenska färgerna på varuhuset. Jag blev så glad och lycklig första gången jag kom dit till vårat IKEA i Atlanta. En liten underbar svensk oas mitt i allt det amerikanska.

Petra H sa...

Visst är flaggor typiskt nog inte samarbetsvilliga när man vill ta foton på dem - jag försökte senaste i förgår och gav upp! Men dina foton blev ju så fina, och jag gillar att Ikea alltid har en svenska flagga utanför sina varuhus. Alla vet ju därför att Ikea är svenskt, bra PR för Sverige och för Ikea!
Såg du Lias inlägg om att man inte flaggar på Mallorca utanför affärerna, ska hålla utkik här i PR för att se om det flaggas utanför de stora varuhusen.
Trevlig helg!
Kram

Marianne sa...

Hahaha, Ikea-flaggan är nog mer känd än den svenska runt om i världen, snart får Sverige byta!

Å, jag kunde ju ha visat bilden på kontoret, där hänger den egyptiska och den svenska. Hmm, men ingen Ikea-flagga. Måste ta upp den frågan med Klas : )

Lullun sa...

Flaggor är ju verkligen smått omöjliga att fota. Jag tycker du lyckades riktigt bra. Och ja så tog jag tillfället att läsa ikapp mig h¨r på bloggen också. Var ett tag sedan jag tittade förbi. Det blev ingen flytt, eller? Skulle ni inte ev. hyra nytt i augusti?
Trevlig helg!

Annika sa...

IKEA, IKEA vad vore vi väl utan IKEA...Det är en härlig affär att ha i närheten...
Jag var där för två veckor sen, snart är det dags att dra dit igen.

Mimo sa...

Det är alltid en speciell känsla att se svenska flaggan när man är utomlands. IKEA också förresten, vad gjorde man utan det blågula företaget när man suktar efter kalles kaviar, sill & dyl ;)