2008-10-01

Ångest

Idag är det tre veckor till jag fyller 40.

Fyrtio år.

Förti! Jävla! År!

Om det hade funnits någon skog här så hade jag gjort som Kjell Lönnå gjorde när han skulle fylla 40 - gått och satt mig på en stubbe och grinat.

Andra bloggar om:
, , , och .

16 kommentarer:

aurorabuddha sa...

:o( Ah, fy fan. Forti. Fast det ar varre att fylla femti. Mycket varre.

Desiree sa...

Åh inge kul att ha ålders ångest. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var jobbigt när jag skulle fylla 30. Men jag tycker att du ska tänka på att 40 faktiskt inte alls är gammalt. Dessutom kan jag uppriktigt säga att du inte alls ser ut som 40 utan du ser betydligt yngre ut. Försök att komma på något riktigt trevligt sätt att fira din födelsedag utan att tänka på sifforna och åldern och fokusera sedan tankarna och planneringen på det du ska eller vill göra denna dag. Hitta på något riktigt nice för att tänka bort det hela.

anna of sweden sa...

Har inte insett att dina bilder är dina förrän nu. Hängde du med? Oj, vad bra de är! Alldeles jättebra! Vad har du för kamera? Lite nyfiken ... ;) Hej från Canon-användaren (som önskar sig ett macro i födelsedagspresent) i Philadelphia

Saltistjejen sa...

Men Vic,
inte ska du ha åldersångest gumman! Det handlar faktiskt inte om åren utan om ur man mår.
Jag tycker faktiskt att varje år hittills blivit bättre! Det är skönt att inte vara ung och "dum" och osäker.
Fira med glädje!
Du har ju ett jättehärligt liv!
:-)
Kram!!!!

Anonym sa...

Bara 40? Det är väl ingenting! Rena ungjäntan.

Kerstin sa...

Haha, du är ju rena barnrumpan i jämförelse. Själv fyllde jag femtio i somras och jag måste säga att jag njuter av livet. Inte ska man slösa bort det på ångest. ;)
Ha en jättefin dag.

Annika sa...

Åh,men jag lovar...det är ingen fara!! Tro mig, jag är 42 och har inte sett skuggan av den minsta kris.
40 is the new 30!!

Cissivännen sa...

Har läst din blogg då och då, men aldrig komenterat. Nu måste jag :-). Jag har 8 1/2 månad kvar till 40 och jag tycker det ska bli skööönt! Jämfört med 30 känner jag mig mr säker på mig själv, vad jag kan och vad jag inte kan. Är inte rädd för att ta kritik och tycker nog att jag på nåt sätt står lite stadigare i mig själv som person vid 40. Sen gillar jag inte de gråa håren och att kroppen inte ser ut som 30 längre. Men hellre det än att hjärnan börjar bli skruttig också! Faktiskt...

Victoria sa...

Aurorabuddha: Skönt att jag har tio år att vänja mig vid tanken... ;o)

Desiree: Nej, det är inget vidare, fast det kommer och går som allting annat. Det är ju egentligen bara ett par siffror, inget annat.

Anna of Sweden: Vad roligt att du tycker om mina foton! Jag har en Canon PowerShot S3iS, och jag är väldigt nöjd med den. Jag har dock önskat mig en lite "proffsigare" kamera till min födelsedag, det lutar åt en Nikon av något slag.

Saltis: Du har alldeles rätt! Det är väldigt skönt att inte vara 18 igen.

Matildasfikarum: Haha, precis! Rena ungdomen, ju! :o)

Kerstin: Det var skönt att höra. Det handlar nog bara om vilken inställning man har till åldern. Det blir det man själv gör det till.

Annika: Jag tror dig på ditt ord! Bort, bort, onda kris! ;o)

Cissivännen: Kul att du kommenterar! Jag håller med att det är bättre att bli lite skruttig utanpå än inuti!

Kiddan sa...

Men kära nån! Det är ju nästan tre veckor till jag fyller 40! Är vi jämngamla alltså!

19 oktober är det dags för mej...

Lullun sa...

Ja, nu kan jag ju inget säga om saken egentligen eftersom jag om 4 veckor "bara" blir 30. Men nej, inte är det värt någon ångest att grubbla över siffror på det viset. Försök och glöm det om du kan! ;-)

maria sa...

Oj, en referens till Kjell Lönnå. DET är krisigt.

Victoria sa...

Kiddan: Jepp! Den 21:a är min stora dag.

Lullun: Jag ska nog bara fylla år tror jag och inte bry mig om hur mycket! det blir nog bäst! ;o)

Maria: Jo du, det där hörde jag på TV för lääänge länge sen och det har blivit en måttståck på hur man krisar ordentligt. ;o)

S O F I A sa...

Vilket datum fyller du 40 år? Jag fyller den 29 oktober :) Antar att det är i närheten.

S O F I A sa...

Ah, nu såg jag datumet :)

Marianne sa...

Fyrtio är rena ungdomen! Jag säger som Aurora, det är värre med 50. Du ska se att livet inte förändrar sig särskilt mycket när man fyller 40.

Och det är väldigt sant: Man är inte äldre än man gör sig. Det viktigaste är att man mår bra. Och som min gynekolog sa: Kvinnor över 40 är inte gamla längre, utan i sin mest aktiva ålder vilket håller ända upp till en 70+ i dag! Du har gott om tid på dig!