2009-02-20

Fredagstema - Kaffe

Fredagstemat den här veckan, som nu i februari kommer Fritt ur Hjärtat, är kaffe.
Just det här ämnet kan jag inte yttra mig särskilt mycket om, eftersom jag inte dricker kaffe. Eller, jag kan dricka en kopp om jag är absolut tvungen, men hur ofta är man det?!

Däremot dricker jag te, fast nästan bara "Söderte" som jag tvingar besökare att ta med sig hit när de kommer och hälsar på. :o)

Lite bilder med kaffeanknytning kan jag ändå bjuda på:


Våra fina Höganäsmuggar, som jag gillar jättemycket.


Här är några andra muggar som jag mest använder till mitt te, den ljusgrå muggen med en blå blomma på är köpt på Gotland och en av mina favoritmuggar. Min blå PimPim-mugg använder jag mest, där går det i massor av gott te!


Sen har vi de små "fjollkopparna" också förstås...


Vår kaffebryggare.


Och skåpet med kaffe. Jag tror att J mest dricker Maxwell House till vardags, men man får ta dubbelt så mycket kaffe som det står på burken! :o)
Annars blir det tydligen bara blask.

13 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Varför har ni i USA alla snygga muggar i nordisk design...patriotism kanske:-)
Om J börjar använda Zoeas istället, så är den inte bara kravmärkt utan också stark och god!!
Jag har sådan otrolig tur att jag gillar både kaffe och te, mej kan man bjuda på vadsomhelst...

Moster Mjölgumpa sa...

Själv håller jag mig också helst till te.

Emmama sa...

Fina muggar, du gjorde mig sugen pa zoo-godis nu! :)

Trevlig helg!

Kerstin sa...

Jag är också en tedrickare. Dricker aldrig kaffe och blir emellanåt betraktad som ett UFO. Varför ska det vara så konstigt att inte dricka kaffe? Det är inte gott och te är jättegott och det finns så himla många sorter. Har en favorit just nu som heter Mareld. Det är ett grönt te med hallon och blåbär i. Jättegott!!! :)
Ha en fin helg.

Taina sa...

Fjollkoppar. HAHAHAHA! De var ju FINA och säkert väldigt goda att dricka ur. Från mig som gillar att dricka ur fjollkoppar ;)

mz.olsson sa...

Vilka trevliga koppar du har!! Hittade hit genom Jenny! Kul med andra svenskamerikaner... själv dricker jag gärna både kaffe o te. Fast inte kaffe på morgonen, bara en kopp på eftermiddan:) Te morgon o kväll. Söderte är mitt favoritte också!

Annika sa...

Victoria!
Du vet att Stockholm tea center säljer te online!!
KOLLA där!
Dom har allt!!
Kram!

Saltistjejen sa...

Å vilka härliga muggar! Jag tycker det känns ganska viktigt vilken mugg jag dricker både kaffe och te ur här hemma. Frågs mig inte varför. Men jag kan ta olika beroende på humör, haha!
Och Söderte alltså. Där ser man. Är det samma som Söderbalndning???
Kram!

Västmanländskan sa...

Lite Höganäs här också. Så fint att ha många olika färger.

Marianne sa...

PIM-PIM och ZOO!!! VILL HA!

Hahaha, jag lovar att inte tvinga i dig kaffe när ni kommer på semester till Kairo! Nu när du har så fint objektiv måste ni ju faktiskt ta en semester bland pyramider och kameler!

Kram!

Desiree sa...

Här var det mycket svenskt kaffe. Oj. Tar ni med er från Sverige eller köper ni dessa sorter på IKEA? På vårat IKEA har jag nog bara sett Lövbergslila. Oh jag älskar också söderteet. Mmm vad gott det är. Fin bryggare du har. De där Måsen kopparna känner jag igen. De är nog rätt klassiska för just våran generation.

Anna, Fair and True sa...

Fina muggar, både "fjollmuggarna" (varför kallar du dem det?) och Höganäskopparna!

Jag gillar kaffe men är en stor tedrickare också. Mina favoriter är Sir Williams och Earl Grey Creme. Båda finns på Sibyllans tehandel på Sibyllegatan (Ö-malm).

Trädgårdsperiodaren sa...

Lustigt...Jag kallar dem inte för just fjollkoppar, men jag har dem också. Mormor tvingade mig att börja samla på en servis för 20 år sedan och det blev just Måsen. Jag dukar med dem på julafton. jag tycker de är pråliga och jag önskar att jag vetat det för 20 år sedan :-) // Anki