2009-05-16

Precis som Desiree och Petra H har gissat på så var grunkan jag köpte en slow coocker.Jag testade att köra en kyckling igår och det blev rätt OK faktiskt. Man får ju ingen yta på maten som man får när man kör den i ugnen, men kycklingen blev så mör att vi fick ta upp den med hålslev ur grytan. Den föll sönder och var väldigt mör och god. Inte snygg, men god.

11 kommentarer:

S w e F l o sa...

Ett superbra tips som gör susen just för detta problem: bryn kycklingen lite innan, bara så att den får den där härliga färgen!

Victoria sa...

SweFlo: Ah, det var ett bra tips! Det ska jag testa nästa gång.

Petra H sa...

Ha ha, alltså får man välja mellan smak eller utseende - låter väldigt gott!!
(och jag menade inte att du var dum som köpte en slow cooker, ni ska ju antagligen stanna längre i Amerikat än vi...)

Jenny sa...

Du har redan fått tipset att bryna först, och det funkar på i stort sett all mat som du vill ska ha lite yta (och köttfärs och liknande förstås). Annars är det bara världsabäst med en slow cooker - grytor, chili, köttfärssås... Jag använder den till MYCKET! Enjoy :-)!! Kram!

Malin sa...

Hmmm jag undrar vad en slow cooker är? Är det något amerikanskt eller?

Marianne sa...

Nu härmar jag Malin och undrar vad en "slow cooker" är. Är det i stället för en gryta som man ställer in i ugnen på svag värme och låter stå i typ 6 timmar?

Victoria sa...

Petra H: Inte trodde jag att du tyckte jag var dum, det var ju idén som var dum - för just er! :o)

Jenny: AHA! En expert! Har du några bra recept så tas de tacksamt emot! Kram!

Malin: Jepp, man lägger i sina ingedienser, sätter på locket och drar igång den. Typ 8 timmar senare är det klart.

Marianne: Man har den uppe på bänken, men det är relativt svag värme som verkar länge, länge så det ska enligt uppgift bli goda grytor och sånt i den. Ska testa en stek idag, får se hur det blir (undertecknad är ju "culinary challenged"...)

Malin sa...

Jaha, det verkar ju vara en ganska smart kökspryl! Långkok kan ju vara lite besvärliga annars när man ska passa spisen hela tiden! Lycka till med steken!

Petra H sa...

Undra om du kan göra risgrynsgröt i den också?? Det är ju en sådan maträtt som tar sååå lång tid och man måste röra hela tiden för att det inte ska bränna vid!

Marianne sa...

Nähä då! Du är inte alls culinary challenged! Dina sega hallonrutor är i alla fall himla goda! I alla fall när jag bakar dem : D

Mz.olsson sa...

Har hört SÅ mycket gott om såna där slow cookers. Själv äger jag ingen. Än...