2009-07-23

Nostalgiskt

Hittade en kartong häromdagen när jag höll på att packa och upptäckte inte mindre än fyra gamla album med foton från tiden innan Lång föddes och strax därefter.
Det var lucköppning på hög nivå, foton från resor jag glömt vi gjort, ställen vi bott på och kompisar vi tyvärr inte längre har kontakt med.

Jag blev sittande flera timmar.

För mig är sånt här jobbigat med en flytt, jag förlorar mig i minnen och det är inte alltid så trevligt. En del minnen hade varit bäst om de fortsatt vara glömda.

Dessutom ser jag på fotona att jag bytte gardiner flera gånger per år, i takt med högtider och årstider. Numera har jag inte ens gardiner och det funkar bra det med.

5 kommentarer:

Marianne sa...

Du får försöka koncentrera dig på det goda minnena. Fast det tar oftast längre tid när man egentligen borde packa.

När flyttar ni?

Saltistjejen sa...

Visst är det så med minnen. Man kan förlora sit totalt i dem. På gott och ont. Men ofta kan man ändå inse något bra som även de jobbiga minnena ger en. Iallafall om tillräckligt lång tid har gått. man kan ibland då se saker ur ett annat perspektiv.
Kram!!

annieverse sa...

Något av det jag tycker allra bäst om här i mina föräldrars hus är alla gamla fotoalbum, det finns bilder från när mamma och pappa var barn fram till deras sista levnadsår. Även för mig är vissa foton plågsamma och påminner om saker jag helst inte vill minnas, samtidigt är alla bilder en länk bakåt till "min historia", som känns trygg att ha nu när mina föräldrar inte lever längre.

Victoria sa...

Marianne: Vi vet inte riktigt, men vi hoppas att det blir näst-nästa helg, typ 7-8 augusti.

Saltis: Alldeles rätt, man har fått erfarenheter och minnen som man kan dra styrka ur, och kanske inse att det kanske inte var så illa som man tyckte just då.

Annieverse: Gamla fotoalbum är nästan alltid roliga att bläddra i, särskilt brukar barn tycka det när man visar hur mamma och pappa såg ut som barn och sådär. De brukar också gilla att titta på sig själva när de var beisar. Det är viktigt att minnas, särskilt när flera av de man älskar inte längre finns kvar.

Sarah sa...

Saknar dig, käraste syster...
/S