2009-08-25

Första skoldagen

Så har dagen äntligen kommit, den första skoldagen på den nya skolan.
Killarna var allt ganska spända i morse och det undrar jag inte på. Lång sa att han var lite konstig i magen, det har han säkert efter mig som blir dålig i magen direkt om jag är orolig. Dessutom var de båda rätt så trötta, de är ju inte vana att gå upp så tidigt efter det långa sommarlovet.

Vi hade bestämt att vi skulle gå till skolan, det är ju precis utanför vårt område så att ta bilen var bara dumt och slöseri med bensin. Vi packade alla killarnas grejor (här tar de med sig pennor, pärmar, papper osv till skolan) och deras lunchlådor och hann tio meter innan himlen öppnade sig.
Det var bara att springa tillbaka, in i bilen och åka den lilla biten till skolan i alla fall.
När vi kommit ut genom grindarna var det värsta kaoset på vägen. Skolan ligger på andra sidan vägen från vårt område sett, och infarten bara ett pa hundra meter från vårt communitys infart. Vi höll inte på att komma ut på vägen, det var så tjockt med bilar överallt. Självklart blev det extra mycket bilar när det regnade, precis som jag skjutsade alla föräldrar som kunde sina barn till skolan istället för att låta dem gå i regnet.

Tack och lov körde de flesta bara runt i loopen framför skolan och lämnade av sina barn, så vi hade inga problem att hitta parkering. Väl inne i receptionen fick jag en lapp med lärarnas namn och vilket klassrum killarna skulle vara i. Lill fick ett klassrum jättenära ingången, precis till vänster när man kom in.
Jag blev så full i skratt när vi träffade hans nya fröken! Första gången (av alla de gånger vi varit på skolan och försökt skriva in dem) var det en dam där som hade en otroligt mörk röst, jag tror inte jag har ens hört en karl ha så mörk röst - och jag berättade det för J när vi kom hem. Hon har röst som kan skrämma barn! Och det är såklart Lills nya fröken!! Men hon verkar väldigt snäll och även hans andra fröknar verkar väldigt trevliga.
När vi lämnat av Lill var det dags att hitta Långs klassrum. Självklart skulle han vara i den nya flygeln bakom stora huvudbyggnaden, långt, långt bort och ut, vi fick trava på bra innan vi hittade fram. Hans nya lärare är manlig och verkar väldigt trevlig, så det är jag mycket belåten med. De behöver manliga förebilder i skolan också!

Killarna går i skolan mellan åtta och två, precis som i gamla skolan. Jag kommer att gå med dem till och från skolan de första dagarna tills jag är säker på att de hittar ordentligt och inte vimsar bort sig. Regnar det så har jag sagt till att jag kommer och hämtar dem med bilen.

Jag är säker på att det kommer bli jättebra.

8 kommentarer:

Annika sa...

DET är jag med!!
DET kommer att gå toppen!
Men självklart att gossarna är nerviga, huamig!!
Ja, ibland är det svårt att hålla färgen när man hör vissa röster, pipiga eller mörka. jag vet precis vad du menar ;-)
Kram och ha en bra dag i "ensamheten"

Victoria sa...

Annika: Ja, jag hade varit förvånad om de inte var det minsta lilla nervösa, men de var lugna när jag lämnade dem. Mina stora killar!!
Kram!

Jenny sa...

Vi hade också första skoldagen idag och som vanligt förvånas jag över hur cool Mathilda är! Jag tror att jag är mer pirrig än hon ;-). Klart att det kommer att gå bra för killarna också, och vad skönt att skolan är så nära att ni kan gå! Kram!!

eastcoastmom sa...

Bra skoltider! Mina kids går 8.15 till 15.00, på tok för långa dagar, speciellt som det är läxor på det... och EN rast under dagen.

Anne sa...

Precis! Det kommer att gå jättebra. Efter några dagar/veckor så kommer de vara som fisken i vattnet i nya skolan och allting kommer gå jättebra.
Roligt med en manlig lärare,s om du säger så behövs det helt klart män i skolvärlden också. Från min egen skoltid minns jag rätt mycket män faktiskt, jag råkade nog gå i skolor som just då råkade ha mycket manlig personal och lärare. Annars känns ju helt klart skolan ofast som en kvinnlig värld (men rektor är ofta man...).
Vad skönt att ni bor så nära, att det t.om. går att gå eller annars en kortid med bilen bara. Ingen skolbuss som kommer behövas med andra ord. Förutsatt att ni bor där ni nu bor, hur länge kan de gå i den här skolan? Fram tills högstadiet börjar eller?
....och det där med att bli dålig i magen vid oro, stress eller vad sjutton som helst. Skriv in en till i klubben, här har du en som är likadan. Kram!

S w e F l o sa...

Äntligen! Att det ska vara så krångligt att få ett par papper i ordning... Kanon att ni har så nära skolan!

Anna, Fair and True sa...

Vad skönt att de fick börja till slut! Hoppas de inte hade missat för mycket!

Marianne sa...

SKÖNT att lärarna verkar bra! Det är ju A och O! LYCKA TILL med nya skolan önskar jag Lill och Lång! Och jag är övertygad om att det kommer bli bra, de verkar ju vara ett par glada och sociala killar.

Kram!