2009-08-24

Glass i stora lass

Idag har jag äntligen lyckats registrera de små på sin nya skola (tänk vad fort och lätt det går när man fått tag på de rätta papprena) så imorgon halv åtta ska vi inställa oss för att träffa deras nya lärare.

Själva inskaffandet av de rätta papprena vet varje trogen läsare av denna blogg precis allting, dvs tills idag har det inte gått alls.

"Papprena har skickats, nej de hade de inte, jo minsann här står det att de är på väg men det finns inget i datorn, jo vi har fått dem men de ska läggas in i datorn, vadå, vilka papper nej det har vi inte fått några, jodå nu är de färdiga kom och hämta dem bara, vilka papper, nej det har vi inte fått några och inte finns det något i datorn det var ju väldigt konstigt..."

Till sist tröttnade jag och beställde tid för ny läkarundersäkning så skulle vi då till sist få våra papper. Så långt var allt väl, doktorn var snäll och hade en skojig Spindelmannen-slips på sig, killarna blev stuckna i fingret och fick kissa i en burk. Sen visar det sig att killarnas journaler som skulle ha skickats för dryga två veckor sedan fortfarande inte kommit och fortfarande fanns inget på datorn. Därför kunde vi inte få papper på att killarna var ordentligt vaccinerade och utan såna papper blir det ingen skola. En sekund innan jag fick psykbryt erinrade jag mig att jag faktiskt hade en kopia på det papper som jag fick en gång i forntiden från vår gamla doktor, där alla vaccinationer fanns med. Jag hämtar lappen, de skriver in hela klabbet på datorn och vips! hade vi ett papper i handen som visar att killarna varken har TBC, HIV, Hepatit B eller lappsjuka. Alla är lyckliga och glada men gladast är nog räven.

Nu ska jag åka och få dem klippta i håret (de liknar rumpnissar bägge två) och sen blir det fika på Cold Stone Creamery.

6 kommentarer:

Tina sa...

Det är väl skönt när en besvärlig situation löser sig! Såklart måste sånt firas med en fika...

mallan sa...

Vilken grej... helt otroligt!
Skönt att allt löste sig till slut!
Kram

Desiree sa...

Toppen att det äntligen ordnat sig med killarnas intyg och läkarbesök. Men suck vad man blir trött på att det inte fungar som det ska och att du fick vänta så länge och sedan ta tag i allt själv och fixa det hela på egen hand. Bra iallfall att det nu löst sig och att killarna kan få börja i skolan så att de inte kommer för långt efter. Mmmm Cold Stone Creamery har jag varit på en gång och det var ju verkligen ett glass ställe som heter duga! Jag var på Stockholms glasshus här igår och det var inte dumt det heller fast på Cold Stone är det nog betydligt billigare.

Victoria sa...

Tina: Precis! Inte kunde firas med en simpel godisbit, nej här skulle slås på stort! Dit har vi inte gått för sista gången, om jag säger så... ;o)

Mallan: Håller med dig; helt otroligt! Skönt att ha det ur världen, det började bli löjligt nästan.

Desiree: Ja, det är skönt att allt ordnade upp sig till slut, men jag har nästan gett upp hoppet om att killarnas journaler någonsin kommer fram. Börjar fundera på om de skickat dem till fel ställe...?
Hursomhelst så fixade allt sig och killarna är inskrivna på skolan. Skönt!

Li@n sa...

HA HA HA HA flåt borde kanske inte skratta men du beskriver ett elände utan like så på pricken att jag inte kan annat än att skratta. Kan tänka mig att det måste kännas skönt nu när allt är i sin ordning.

Må så gott//Lian

Marianne sa...

Att man ska lösa saker och ting åt folk i länder som Långtbortistan, det kanske man räknar med, men i US ... Det påminner mig om en historia i Bulgariens näst största stad, Plovdiv: Ett par vänner till oss hade köpt sin fabrik och skulle starta konfektionsproduktion. De behövde en postbox och gick glatt iväg till Postkontoret. Goddag, goddag, kan vi få hyra en postbox? Nej, det finns ingen. Nähä, så de åkte runt till alla Postkontor i hela stan. Men nä, det fanns ingen. Konstigt. De åkte tillbaks till första Postkontoret. Och medan de stod där och tjatade om att det inte fanns någon, fick B syn på att: Hälften av postboxarna har hänglås, de andra är olåsta. Om vi tar med ett hänglås, kan vi få hyra en postbox då? Ja DÅ går det bra!

Skolmyndigheterna i Florida verkar fungera på ungefär samma nivå ...

Kram!