2009-08-21

Stekt fisk med ratatuille

Stekt fiskfilé med ratatouille & dilligt limesmör
2 portioner



Jag veeet att bilden är otroligt dålig, ljuset var dåligt och jag glömde lägga på dillsmöret och grönsakerna, men det är faktiskt riktigt gott, trots att det ínte ser något vidare ut!

Ingredienser:
Fiskfilé (jag använde fryst torsk)
olja
smör
1 lime/citron
dill
1 squash
1 paprika, valfri färg
1 lök (jag hade en bit purjo)
champinjoner (färska är bäst, men jag hade bara på burk)
vitlök
krossade tomater (jag använde passerade tomater)
salt & peppar


Gör så här:
Skär grönsakerna i inte alltför små bitar. Fräs dem i smör.
Tillsätt tomatkrosset och låt puttra så att det kokar in en smula. Krydda.
Skär filéerna i portionsbitar och pensla dem med olja runtom. Stek dem i het smörpanna.

Salta & peppra. Riv limeskal fint.
Pressa ur saften. Rör smör mjukt med lime, salt och peppar.
Olja ett smörpapper och strö rikligt med torkad dill på pappret.
Rulla ett aromsmör som får snabbkyla i frysen.
Servera allt tillsammans och smaklig måltid!

Jag minns inte varifrån jag fått det här receptet, men förmodligen från Vägen från 137kg, där har jag hittat de flesta av mina kolhydratsnåla recept.

4 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Tack för receptet! Trevlig helg och buss på alla administration-busar nästa vecka!

Desiree sa...

Jag tackar också för recptet. Låter både gott och nyttigt. Ha en trevlig och skön helg.

Kram

Annika sa...

Låter jättegott. Det ska jag nog prova redan idag.
Lycka till med all jobbig byråkrati i veckan (STOR SUCK).
Kram!

Marianne sa...

Det låter gott, ska provas. Fast jag lägger till potatis till mig ...

Kram!