2009-08-18

Tacoburgare

Dagens middag blev tacoburgare, mycket uppskattat av stor som liten.




Tacoburgare
4 portioner

Burgare:
600 gram nötfärs
60 gram tacomix
3 msk vatten
1 st röd chilifrukt, finhackad

Sallad:
150 gram blandad sallad
2 msk morötter, grovrivna
2 msk purjolök, strimlad
80 gram färska champinjoner, skivade
60 gram pinjenötter
2 msk parmesanost, riven, eller hyvlad

Vinägrett:
3 msk olivolja
1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger, hallon
salt och peppar, efter smak

Gör så här:
1. Blanda nötfärsen med tacomixen och den hackade chilifrukten. Tillsätt vatten och forma till fyra, runda burgare.
2. Rosta pinjenötterna i en stekpanna på medelhög värme så att de får fin färg. Skiva champinjonerna.
3. Blanda ihop hackade salladsblad, grovrivna morötter, strimlad purjolök och skivade champinjoner.
4. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten och häll över salladen. Strö över rostade pinjenötter och riven parmesanost.
5. Grilla tacoburgarna, helst på utegrillen, men det går också bra att steka i grillpanna. Servera gärna med lite guacamole eller tacosås.

Kommentarer: Som vanligt gör jag aldrig PRECIS som det står i receptet, det är mycket roligare att improvisera... Jag hittade till exempel ingen röd chili på affären, så det blev en halv grön istället. Vidare tycker jag inte om parmesanost och salladen blev bra även utan den. Balsamvinäger med hallonsmak tyckte jag inte att jag ville köpa bara för detta recept, så vi använde rödvinsvinäger istället och det var absolut helt OK. Vi var också lite extra busiga och hackade i en liten bit gurka som vi hade över. Busigt!

4 kommentarer:

Josefina sa...

Jösses, vad gott ...

Victoria sa...

Josefina: Jepp, det var det!! :o)

Anna, Fair and True sa...

Mums, det lät gott! Vi åt tacos idag faktiskt, fast i gamla tråkiga formatet :)

Marianne sa...

Hahaha, en sån busunge du är! Men det låter gott, ska testa det. Tror du man vågar steka dem i en stekpanna?