2009-09-07

Idioter

Nu ska tydligen inte Obamas tal sändas till alla skolor som det var planerat, efter hårda påtryckningar från högerorganisationer och föräldrar. Om han hade varit statsminister i Sverige hade hans politik legat till höger om Moderaterna. Här i USA skälls han för att vara kommunist.

Vad är det för fel på folk???

Vi har fått hem en lapp från skolan där vi fick skriva på om vi inte ville att våra barn skulle få lyssna på talet i skolan. Nu är det ju inte aktuellt längre, men jag tror att jag ska skicka in lappen där jag ska skriva vad jag tycker, dvs att det förvånar mig att man överhuvudtaget måste fråga om lov att låta barnen lyssna på talet.

Jag bryr mig inte särskilt mycket om politik, men sånt här gör mig heligt förbannad. Är folk rädda att deras barn ska bli "kommunister" av att lyssna på president Obama hålla tal?

Only in the US, I tell you. Only in the US.
Jävla stollar.

7 kommentarer:

kalasLotta sa...

Håller med.

I vår skola har man dock en annan approach, de spelar in talet och sen väljer läraren när det ska spelas upp för klassen, man kan avbryta det för frågor o sen diskuterar barnen det som Obama säger.

Låter som ett bra sätt att gå igenom talet. Tror faktiskt inte att barn i de yngre åldrarna kan "ta in" hela talet på en gång, att dela upp det blir ju genast bättre då.

Men I agree, only in the US...suck.

Har inte tidigare presidenters tal sänts i skolorna..tyckte jag hörde att någon sa att Bush tal sändes...då är det ju ännu värre...varför ska vissa väljas bort..grrrr

Carl Bruder's personalia sa...

Jag kan verkligen förstå att du blir förbannad på sådant här för det upprör mig verkligen också. Folk anklagar stackars Obama för allt möjligt vare sig det är sant eller inte. Han blir kallad muslim fast han inte är det eller kommunist som du just gav exempel på och när han ville göra om sjukvårdssystemet så att fler barn skulle bli omfattade så kallas han för allt från kommunist till Natzi. Jag fattar dock inte vart folk från in Natzibilden för att man vill att alla barn ska ha sjukvårdsförsäkring??? Vad är det för fel på folk är en mycket god fråga som jag också undrar över. Jag tycker också att du ska skicka in den där lappen och tala om vad du tycker.

Petra H sa...

Bra idé Victoria!! Det är helt otroligt vad folk är rädda för "kommunister" - de har ju ingen aning om vad kommunism är för det första. Vi såg precis Sicko av Michael Moore, mycket intressant film...
Kram och hoppas ni haft en trevlig Labour Day (är inte det en kommunisthelgdag, hi hi... Det är ju klart att amerikanerna inte kan fira den den 1 maj som resten av världen)

mallan sa...

Ja, only in the US är nog rätt ord... Suck!

Annika sa...

Skolan drar ju igång här idag efter sommaren. Det ska bli intressant att se om barnen kommer att SE det hela, eller inte.
FATTAR inte att det en kan bli en grej av detta...DET är fan helt otroligt.
OCH ja, det är få saker som skrämmer mig mer än amerikanska kristna högermänniskor...
TYCKER absolut du ska skicka in lappen till skolan! GÖR DET!
Jag blir så himla trött på detta genomfjanteri också...
En av de absoluta nackdelarna med att bo i USA.
Ibland känner jag mig som kommunist, det går liksom inte att låta bli...

KRAMAR!!!!

Anna, Fair and True sa...

Men herregud!!! Det är ju deras president! Han är ju inte kandidat längre och håller på och kampanjar, då hade jag kanske förstått. Hela debatten är ju sjuk också, eller hur den vinklas från högerfalangens sida.

Marianne sa...

Sinnesjukt. Tror inte demokraterna hade reagerat så om Bush hade hållt ett tal till skoleleverna ...