2009-11-06

Fundering

Undrar just om det står i arbetsbeskrivningen att man ska vara som en liten smal söt älva när man jobbar på nagelsalong.

Alla, jag säger er, ALLA på "min" salong är små smala vidjelika saker med långt, svart, rakt hår (de flesta är från typ Thailand tror jag) och ser ut som dockor. Den enda som inte ser ut så är hon som masserar. Hon har istället långt, blont, rakt hår fast i övrigt rätt lik de andra förutom att hon är amerikan, då. Söt, smal, ja ni hajjar.

Och så kommer svennen in där och känner mig som en strandad knölval i en glasaffär, är rädd att jag ska välta nåt om jag vänder mig för häftigt.

Det spelar ingen roll om mina naglar har fransk manikyr när jag går därifrån. Mitt självförtroende sjönk ännu lite, lite längre ner i skoskaften av det besöket.

Skit också.

9 kommentarer:

Desiree sa...

Så ska du inte känna. Du får komma till Alabama där kommer du garanterat att känna dig som en liten älva bland giganterna. Maten här är ingen smalmat och det syns på många många många...
Smör, socker och fritterad skapar många kroppar här nere. Tänk på dina fina naglar istället. Ha en bara helg.

Fundersam Cecilia sa...

Haha vad skön du är!!!

Saltistjejen sa...

Vännen inte ska du känna så! Himmel! Tyvärr är väl en av de sorgliga anledningarna till att så många är "små smala asiater" på dessa nagelsalonger det att detta är et ytterst dåligt betalat jobb. Jag ahr bara varit på nagelsalong här en gång och den tjejen som fixade mina naglar var invandrad från just Thailand. Hon hade barn där men hade inte kunnat åka hem dit på flera år!!!!!! Lönen räckte inte till biljett. Skrämmande! Jag gzv henne ordentlig dricks för fan vad jag kände mig dålig efteråt men inte på grund av fysiken utan för att det finns personer som jobbar och lever under sådana villkor...
Och sist men itne minst: Du är ju jättefin!!
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

Du! Lägg bort de där tankarna! Fast jag har ibland likadana tankar där jag går omkring bland anorektiskt smala (inget överdrift) snobbiga bruttor som skriker på sina ungar, kedjeröker och köper rynkkrämer. När tjejen i en trendig t-shirt affär tittar på mig och säger - det blir i karlstorlek. Utanför går ungdomar förbi som är i min storlek eller större. Skillnaden är att de pressar ner sig i för små t-shirts. Å precis som Saltis säger, underbetalt jobb! Själv är jag nagelbitare (dålig habit) och funderar på att gå till en sån där salong...

Victoria sa...

Desiree: Jag vet att jag inte ska känna så. Men ibland så kan jag inte hjälpa det. Men du är så snäll!

Fundersam Cecilia: Man gör sitt bästa! ;o)

Saltis: Säkert har de jättedålig lön och jag försöker också dricksa ordentligt när jag är där. Så jag intalar mig att hon fick pengar och jag fick fina naglar. Win-win! :o)

Karlavagnen: Biter också på naglarna till och från och det här hjälper mig att låta bli. Jag har alltid skämts för mina naglar, har lyckats ärva pappas trubbiga fingrar med breda naglar och inte mammas långa vackra naglar (som min syster hade turen att göra). Har man dessutom prinskorvfingrar så är det fan som förgjort! ;o) Men jag jobbar på det...

mallan sa...

:-( Hoppas du kan lägga bort de där känslorna!

Kram till dig!

Anna, Fair and True sa...

Du får hitta ett nytt ställe! Man ska ju må bra när man varit och skämt bort sig!

Marianne sa...

Nej! Du är ingen val! Du är ju jättefin ju! Du får mig att tänka på solen - alltså inte formen utan värmen!

Anonym sa...

Nej du, du ska inte känna så.
Anledningen till att de asiatiska tjejerna är så smala är för att asiatiska tjejer i den åldern ÄR smala. Om du åker till Sydostasien så märker du att det inte är jättemånga som är överviktiga (det finns visst, men relativt få). Det är inte nödvändigtvis för att de inte har pengar eller är underbetalda- för du ser ju hur många fattiga amerikaner som är jättestora.

Jag kan garantera dig däremot att många av dessa tjejer kollar på ditt hår och önskar att de hade ditt blonda dockhår, och din underbara, ljusa hy. De tycker att dina barn är docksöta, och dina blåa ögon är bedårande vackra.
Jag vet detta eftersom jag själv är från Sydostasien.