Kinesiska chiliräkor med bambuskott
4 portioner
Ingredienser:
Tigerräkor, 500 gram
Jordnötsolja 2 msk
Vitlök 1 klyfta
Ingefära (färsk) 1 cm
Bambuskott (burk) 250 gram
Salladslök 1 styck
Sesamolja 1 tsk
Sås:
Soja (kinesisk) 2 msk
Kycklingfond (konc) 0.5 msk
Vatten 1 1/2 dl
Chiliolja 2 tsk
Maizena 1 tsk
Strösocker 1 msk
Salt 1/2 tsk
Gör så här:
Skala och hacka räkor.
Skala och finhacka vitlök och ingefära.
Skiva salladslöken.
Hetta upp en wok på högsta värme.
Ringla ner jordnötsolja.
När pannan är het, tillsätt räkor, vitlök, ingefära, bambuskott, salladslök och sesamolja.
Stek någon minut tills räkorna är genomvarma.
Sås:
Tillsätt såsingredienserna och låt koka i någon minut.
Servera med glasnudlar (cellophane noodles) eller vermicelli
3 kommentarer:
Det verkar jättegott, måste testas!
Oooooo vad gott!!!!
Mmm så gott!!! Must keep!!!
Skicka en kommentar