2011-11-05

Inne i en svacka

Längst nere på botten, kan man säga.
Ingenting är roligt, jag vill inte gå någonstans, göra någonting, bara vara hemma och kura i min lilla bubbla.

Det som förut var roligt är plötsligt jobbigt och inte alls kul.
Att sjunga i kören, som förut var så himla trevligt, har blivit ett stort måste som inte varit där tidigare. Jag tror att jag ska gå ur kören, kanske känns det bättre till våren, då kanske jag kan gå med igen. Men nu känns det som sagt bara jobbigt.

Att vara bjuden på fest (en bar mitzva, för att vara exakt) tycker väl de allra flesta skulle vara skojigt. Men inte jag. Inte just nu. Jag som för en gångs skull har fixat både kläder och skor som jag tycker jag blir fin i och killarna har sina kostymer och de kommer bli så himla stiliga. Men jag vill inte gå. Det kommer säkert bli bra när vi väl är där, men just nu känns det som ett oöversigligt hinder att åka dit. Faktumet att jag inte känner en enda människa där hjälper inte till.

Jag håller på med mitt sista nummer av SWEA-Bladet (och det ska jag säga är är tur att det är sista tidningen, för nu är inte ens det roligt längre) och jag är utled på det. Men som tur är är det bara ett par små ändringar, sen ska eländet till tryck. Efter det ska det klistras adressetiketter och postnummersorteras och tjong iväg till posten med dem. Så var jag av med det och min tid som redaktör är över.

Som vanligt krånglar magen när den känner att något inte är rätt.
Allt är bara ledsamt. Gråten ligger och lurar i halsen.

Nu måste jag läsa i min bok som vi ska läsa till bokcirkeln nästa vecka - och för ovanlighetens skull tycker jag inte särskilt mycket om boken. Därför går det långsamt, jag läser ett par kapitel åt gången och lägger sedan undan boken. Jag kommer liksom inte in i den och finner inget nöje i att läsa. Ännu ett MÅSTE som staplas till de andra, inget stort i sig men tillsammans blir de en stor hög som skymmer solen. Men bokklubben ska jag absolut fortsätta med för det är verkligen supertrevligt att träffa de andra i cirkeln och prata, om både boken och allt annat mellan himmel och jord.

Jag inser mer och mer att jag inte är en person som trivs med att ha mycket att göra. Jag ser inte utmaningar som något odelat positivt. Jag vill inte få mina rutiner ställda på ända.

Jag beklagar om det här inlägget blir så gnälligt, men det är så det känns just nu. Bara de två följande veckorna är över, så kanske det känns bättre.

Ses, kompisar.

18 kommentarer:

aurorabuddha sa...

Ah, vad jag kanner igen mig. Det ska du veta. Jag vill bara vara hemma och gora ingenting, da mar jag bast. Sa fort det ar for mycket, nar sakerna staplar sig - da kommer angesten som ett brev pa posten.

Ursakta for gnallig kommentar! :o)

Hang in there!

Matildas fikarum sa...

Klart att det inte är kul när det är saker man inte tycker är kul. Liksom. En tråkig bok, äh, skit i att läsa den. Du kan väl hoppa över en? Eller blir du kickad ur cirkeln då?

Och klart att det inte känns kul att gå på fest om man inte känner någon, och hur länge är det roligt att jobba gratis åt en förening?

Som jag ser det är ditt "gnäll" inget konstigt alls, men du försöker intala dig att det som du inte tycker är roligt borde vara roligt, och så känner du dig skyldig för att du inte tycker det är roligt. Åh, vad jag känner igen mig!

Regler är till för att brytas och självpålagda måsten i synnerhet är till för att kastas i sjön mellan varven. Du får säkert vara kvar i bokcirkeln även om du hoppar över en bok då och då, och festen... du kan ju gå dit fast det inte känns roligt, man måste ju liksom inte automatiskt vara på festhumör bara för att det är fest. Gå dit ändå. Känns det inte bättre efter en stund, gå hem.

Och inte behöver du lyssna på mina snusförnuftiga råd heller, men här är de i alla fulla fall.

Kram

KARLAVAGNEN sa...

Du svackor har vi alla av och till. Men vi brukar inte gå och basunera ut dem till nära och kära.

Jag förstår dig. Jag har en snorkelsvacka, och skulle bara behöva sätta på mig dyk-agregatet för att joina dig, men så länge jag ser dina luftbubblor så får du puttra på. Lyssna på dig själv och bejaka att låta bli att göra en massa en tid framöver. Å hitta en balans i tillvaron...

Kram! Släpp alla tyngande måsten och du ska se att du kommer upp till ytan ganska snart!!!

KARLAVAGNEN sa...

å så tycker jag det var bra att bloggade om svackan!!!

Anette sa...

Jag vet precis hur du känner det! Jag, precis som du och "aurorabuddha", trivs bäst hemma och med fast rutiner. Jag gillar att veta vad som ska häda dag till dag.
Tycker det var bra att du skrev om det för det finns nog många som känner igen sig och om man delar med sig så kan det hjälpa andra men även en själv!!
Allt blir bättre snart!!!
Många kramar!!
Anette i Maryland
anettetaylor@yahoo.com

Saltistjejen sa...

Så känner vi alla då och då Vic! Verkligen! Ibland utan någon som helst "anledning". sådant man en period tycker är jätteroligt kan en annna period kännas bara skiiiit! Så är det. jag har inga bra råd att ge mer än att lyssna på dig själv. OM det inte är NÖDVÄNDIGA saker så ställ in. Cancel. Avsluta. Låter bra att du redan ser slutet på vissa av de här aktiviteterna som du just nu känner som måsten. Kanske behöver du inte heller plöja boken? Kanske kan du helt enkelt komma till bokcirkeln och säga att "Nej, denna boken var så jävla skitdålig att jag inte ens orkade läsa klart den!" DET är ju också ett betyg och en åsikt tycker jag. Och man kan ju diskutera VARFÖR man inte gillade den. Så har man en åsikt också. Om boken. Och jag tycker det är en minst lika relevant åsikt och bra grund till diskussion som att man gillar en bok. Faktiskt. Livet är alldeles för kort för att man ska må dåligt över sådana här saker. Varför slösa tid på en bok man verkligen inte tycker om?! Istället är det väl bättre att göra något som gör att man mår bättre.
Skickar en stor Varm Kram till dig och hoppas att det snart vänder igen. För det är så jobbigt när man känner sådär. Jag vet. Har varit där själv. Då och då....
KRAAAM!

mallan sa...

Skickar en stor kram o hoppas att allt snart känns bättre igen.

Jag trivs inte heller när det blir för mycket av allt. Stor kram som sagt!

Ta hand om dig!

Josefina sa...

Jäkla svackor. När inget känns kul. Eller ens meningsfullt. Ta en sak i taget, tänk inte för långt framåt. Gosa med luddiga djur. Dom läker. Och barn läker! KRAM. PS. Kram igen. PPS. Sa jag kram? KRAM!!

Desiree sa...

Åh vad jobbigt vännen. Jag tycker du gör helt rätt i att skippa kören ett tag. Minimera det som är jobbigt. Jag tror att det där med svackor i livet är mycket vanligare än vad man tror men det är många som aldrig vågar berätta fast de känner precis så som det du tar upp.
Ta en paus från kören. Avsluta SWEA bladet och låt någon annan ta över det uppdraget. Jag tycker du ska försöka göra saker som känns bra för dig just nu. Jag tycker gott att du kan göra som Saltis föreslår anngående boken och bokklubben. Man måste inte gilla alla böcker.
Ta en paus och sköt om dig. Försök fokuser på sådant som ger dig lite glädje och energi och inte sådant som tar din energi. Ibland behöver man ladda batterierna istället för att få nya utmaningar.
En stor tröst Kram!

Desiree sa...

Tycker inte alls du är gnällig. Tycker du är stark som vågar ta upp detta.
KRam!

Anonym sa...

Nej men åh. Kram på dig. Jag är inne i en rejäl svacka just nu själv, med gråten i halsen nästan jämt, så jag känner verkligen med dig.

Susanne sa...

Hej! Känner igen mig till punkt och pricka. Jag är inne i en precis likadan svacka som du just nu. Inget känns kul. Allt som tidigare varit roligt känns bara motigt. Känner mig ful, tråkig och korkad hela tiden. Men jag vet längst inne att det går över. Jag kommer upp igen. Det tror jag du gör också. kanske är det kroppens signaler och rop om att du faktiskt ska ta det lugnt och inte göra någonting. Bara kura. Sov mycket, ät sånt som är gott utan dåligt samvete och gör bara det som är absolut nödvändigt.
Trevlig blogg har du också, jag är inne och kikar ibland.

Annika sa...

Åh Vic, inte roligt men inte konstigt heller.
Strunta du i kören fram till i vår, då kanske det känns roligare.
Kan hålla med Matilda också..hur länge är det egentligen roligt att jobba gratis för en förening?
Jag trivs också bäst då jag själv får råda över tiden, och jag trivs alldeles utmärkt inom hemmets fyra väggar.
Skit i boken, eller läs den på Spark notes. Det tänker jag göra, vår bok denna månad är supertrist. Jag tänker inte lägga möda på den, ,em jag fuska via sparknotes ;-)
Bryt du dina "regler" så mår du snart bra igen.
Jag hejar på dig.
Kram!!

SweFlo sa...

Förhoppningsvis går det över snart! Har samma problem just nu, men jag TROR och hoppas att det är mer pga av PMS. Svårt att veta när man har hormonspiral som gör lite som den vill och sådär. Men väldigt olustig känner jag mig. Och liksom ledsen.

Så en stor kram från mig, hoppas vi båda mår mycket roligare SNART!

Anonym sa...

Bubbla är ok, hjärtat. Håll näsan över ytan så vänder det snart!
Kram syrran

anna of sweden sa...

Kram till dig från mig!

Victoria sa...

Aurorabuddha: Det är inte gnälligt - det är just så jag känner det! En och en är det plättlätt, men när de staplar sig på hög får jag panik.

Matildas fikarum: Jag fixade boken, och festen också faktiskt. Tidningen är ivägskickad och en stor sten har lyfts från mina axlar. Allt känns lättare nu. Kram!

Karlavagnen: De flesta MÅSTEN är avklarade, bara lite kvar. Men de tror jag att jag kan hantera...

Anette: Absolut, jag trivs bäst med rutiner, åtminstone till en viss grad, sen blir det ju trist... ;o) Kram!

Saltis: De absolut nödvändiga sakerna är avklarade och några av de mindre viktiga kunde jag tacka nej till. Jag tror att det mest är jag själv som stller höga krav på mig att allt jag gör ska bli så braaaa! Jobbigt. Men jag lär mig varefter är det mest är jag själv som har dessa krav! :o) Kram!

Mallan: Tack! En stor kram tillbaks!

Josse: Lurviga djur: check!
Barn: check! Det känns bättre nu. Kramar!! ;o)

Desiree: Helt rätt; man måste inte läsa ut en bok om man tycker den är helt värdelös, man bli inte nackad för det. Som tur är tycker vi ju alla olika. Kramar!!

Annieverse: Hoppas att du känner dig bättre nu! Kramar!

Susanne: Precis, skönt att såna här dumheter går över, men det är motigt när man är mitt i och knappt kan se någon utväg. Men det är bara att ta en sak i taget och ta bort det som inte är superviktigt så brukar det ordna sig i slutändan.

Annika: Tack, sparknotes var ett bra tips, där ska jag kolla!
Kören har jag slutat i (åtminstone för i år) och tidning och luciaflyer är klara. Skönt. Det känns mycket bättre nu. Kram!

SweFlo: Hoppas du mår bättre!! Kram!

SuperSnällaSilverSarah: Nu har jag stuckit ett litet, litet hål i bubblan så det pyser ut lite för varje dag. Funkar superbra. Kramar!

Anna of Sweden: En stor kram tillbaks!

Sandra sa...

Styrkekramar till dig!!

Kram!