2011-12-03

Att plocka jordgubbar i december...

...var något nytt.
Vi har en farm ganska nära där vi bor, där man kan köpa ekologisk frukt och grönsaker. De har också självplock emellanåt och just nu är det jordgubbar.
Det var mycket folk som var där och handlade, så vi tog bara en snabb sväng inne på affären så de fick se hur där såg ut och vad man kunde köpa.
Sen började det kurra lite i magarna, så vi köpte oss líte lunch i de uppställda matbilarna (food trucks) som stod uppställda vid sidan av affären. De hade en hel del att välja på, till exempel pommes frites med ostsås och baconbitar (oooh, så nyttigt), pulled pork, kyckling av olika slag och lite olika sorters mackor.

När vi var mätta och belåtna beväpnade vi oss med varsin svart plasthink och gav oss ut i jordgubbslandet. Långa, långa rader av jordgubbsplantor fanns där, och det var bara att välja och vraka för det var inte så många som plockade just när vi var där.


Vi som inte skulle plocka så mycket, lyckades skrapa ihop 4,5 kilo jordgubbar som vi fick betala motsvarande dryga 200 SEK för. Inte illa! Här är killarna med vårt "byte":

8 kommentarer:

Jessica sa...

inte illa!!! och sa gott!! Men sa lang Isak har blivit. hanger liksom inte med vad stor han ar nu :-) man kan ju saga att Johan inte ar langst langre ;-)

Jessica sa...

....

Petra H sa...

men oj, när blev isak så lång?? kul med jordgubbssjälvplock, slank det ner nga jordgubbar i magen under plockandet?
kram

KARLAVAGNEN sa...

Wow! Men du, har du bytt ut dina små söner mot halvvuxen varianten? Vad hände med de små gossarna?

Victoria sa...

Jessica: Ja, jordgubbarna var mycket fina och goda!
Isak rände iväg förra sommaren när de var i Sverige och han har inte slutat växa...! ;o)

Petra: Han växte när de var i Sverige förra sommaren, vet inte vem han brås på, ha ha! Vi åt inga jordgubbar medan vi plockade, det stod överallt att de skulle tvättas innan man åt dem så det lydde vi.
Fast jag åt en del när jag sköljde och skar dem (allihop åkte i frysen). Gottgottigottgott

Karlavagnen: Jepp, det här är gossarna2.0, uppdaterad version. Ska byta in den långe mot Tonåring1.0 om två veckor, vet inte hur det ska gå... ;o)

Desiree sa...

Underbart inlägg :-) sådant låter väldigt exotiskt för oss som bor på nordligare bredgrader. Men i The Sunshine state låter toppen att man kan plocak jordgubbar i december. Det är ju så himla gott.
Wow vad lång Isak blivit! Helt otroligt, nu har han ju vuxit om Johan.
Njut av alla smarriga jordgubbar.
Kram!

Josefina sa...

Häftigt! Grattis till alla gubbar!

Anonym sa...

Jösses, hur lång är Isak egentligen?!
Ses snart! Kram S