2012-08-22

Inget särskilt

Det är lite trögt med inspirationen just nu.
Visst, jag fotar med telefonen som en tok och uppdaterar Instagram flera gånger om dagen ibland, tramsar runt på FB gör jag också. Det har också blivit ett par små inlägg på matbloggen.

Men här är det dåligt. Det känns liksom som om det inte händer något kul och intressant nog att berätta om. Men det är väl så kanhända, att livet inte är kul och intressant jämt..?

Nåväl. Vad har hänt då?
Jag har köpt nya glasögon, två par faktiskt! Det kanske kommer ett foto eller två på dem framöver fast förmodligen inte idag eftersom jag tog linser dagen till ära.

Jag har också börjat "Mitt Nya Liv" för femtielfte gången. Den här gången har jag bestämt mig för att det ska gå finfint, så det kommer det att göra också. Det är bara lite meck det här med att räkna kalorier hela tiden, rätt trist faktiskt. Och ännu tristare när man framåt kvällen, när man är sugen på något litet gott, inser att man har tio små ynkliga kalorier kvar som ligger i ett hörn och darrar och inte är bra för något. Lite gurka kan man få på sin höjd. Och gurka är fan inte godis!

Killarna har börjat skolan, nu är de båda i Middle school! Helt ofattbart. Första veckan går mest åt till att de får presentera sig och berätta lite varifrån de kommer och sånt, och så är det är det en massa regler som de ska följa - gör så, gör så, men inte så. Massor av papper kommer de hem med som jag måste läsa igenom och skriva under på heder och samvete och skriva en hel hög med checkar hit och dit. Det är tio dollar till science experiments och tio dollar till culinary arts och så tio dollar till en gympapåse... det blir lite med två barn. Men efter vad jag förstår är åtminstone donationerna avdragsgilla på skatten så det är väl nåt att vara glad för.

Johan är i Seattle den här veckan så det blir tomt och konstigt när killarna larvat iväg vid halv nio-tiden. Både missarna och jag går nästan och letar efter dem... Tomt och tyst.
Fast just idag är det inte så, städtjejerna är här och de rumstrerar just nu om uppe på övervåningen, de pratar spanska högt och snabbt, dammsugaren dånar och de dammar persiennerna så häftigt att det låter som om de kommer lossna från sitt fäste närsomhelst.
I eftermiddag har jag bokat service på SilverSara, det är väl oljebyte, kolla däcken och sånt. Jag hinner nog fixa mig lite lunch efter att tjejerna är färdiga och sen är det dags för mig att åka. Jag hoppas att det går fort så jag slipper sitta där och uggla halva dagen. Jag ska ta med den här månadens bokklubbsbok, "Armlös, benlös men inte hopplös" av Mikael Andersson, så jag kan läsa den en gång till inför mötet på måndag. Jag har iochförsig redan läst den, men det var nästan två månder sen och man hinner glömma bort en del på den tiden. Dessutom är det jag som är värdinna på mötet och då faller det på min lott att ta reda på mer om författaren, så det får jag ge mig på i helgen.

I morgon ska jag ge mig ut och handla de sista av grejerna som killarna ska ha i skolan, det var inte så himla mycket mer som behövdes faktiskt. Typiskt nog fick man absolut inte ha collegieblock - typiskt när vi köpt såna! Men de går alltid åt här hemma, men lite retfullt är det allt.

Samtliga lärare efterlyser "donationer", som babywipes, hushållspapper, kopieringspapper och sånt som kan tänkas behövas. Jag ska rota runt lite här i skåpen och se vad vi kan bidra med. Det värsta är ju att killarna måste släpa allt på bussen! Kankse jag skjutsar dem en dag så slipper de krångla med en massa kassar med grejor.

Nu låter det som tjejerna är klara där upp och är på väg ner i trappen, så det är dags för mig att avsluta. Vi ses snart i en dator nära dig!

5 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Jösses, efterlyser de verkligen kopieringspapper och dylikt? Hur illa är det med skolväsendet i US of A?

10 kalorier eller poäng? Räcker inte det till en liten liten liten liten mini-marshmallow?

Victoria sa...

Ja, de behöver många olika saker, men jag tror att lärarna ofta köper saker till klasserna för egna pengar också! Helt galet.

10 kalorier skulle nog räcka till en yttepytteliten marshmallow - fast jag gillar inte såna... ;o)

En näve svenska fiskar "kostar" lika mycket som en lunch!

Annika sa...

Tycker det är så kul då du bloggar på denna blogg. Visst, kul med instagram och FB, men det är ändå bloggar som är roligast. Tycker jag iaf. Både att skriva och att läsa.
Kör du VV nu?
Jag har också gått in mitt nya sunda liv nu efter resan hem.
Samma här med skolan, det är att skicka med massor. men nu går K på HS så det är lite annorlunda. men papper, pennor, miniräknade av avancerad sort etc ska ju köpas in...
Kramar!!

Desiree sa...

Jag gillar också att du kör vidare med bloggen. Det behöver ju inte alls vara något märkvärdigt man skriver om. Jag tror de allra flesta av oss känner igen det där med att vardagen rullar på och man mellanåt kan känna att jag inte har så mycket intressant att skriva om. Jag tror på dig. Klart du kommer att klara av nya sunda livsstilen. Man får bara se till att inte göra allt för drastiska förändringar så att man klarar att hålla dem.
Ja nu märks det att hösten börjar dra igång med skolor och allt. Jag hade gärna önskat mig lite mer sommar då det aldrig blev någon direkt sommarvärme här. Endast 6 dagar på hela sommaren då temperaturen nådde upp till 25 grader i Stockholm.
Kram!

KARLAVAGNEN sa...

:-)

Men näää!!!! Du får 17 inte sluta med bloggen. Så det så! :-)