2015-02-06

Jag minns ofta vad jag drömmer...

...när jag vaknar på morgonen, men för det mesta försvinner minnena av vad som "hänt under natten" och jag minns sällan en dröm under en längre tid.

Inatt vaknade jag vid tre av en mardröm.

Vi var tvungna att döda våra barn, jag vet inte varför.
Vi skulle vika ihop dem på något sätt och stoppa in dem i en liten ugn.
Jag skulle ta hand om Elias och han kom fram till mig. Han var liten, kanske fem år och han stod där i bara underkläderna. Han kom fram till mig och kramade mig. Han sa -"Hej då, mamma."

Jag kände hur han skakade i hela kroppen av rädsla när jag höll om honom.

När jag vaknade hade jag en fruktansvärd ångest och jag ville springa in i hans rum och se att han levde. Tårarna rann. Det hjälpte inte att jag försökte påminna mig om att det bara var en dröm.

Det här var nog en av de värre mardrömmarna jag kan minnas att jag haft.
I mina mardrömmar är det alltid någon liten som det är synd om, barn eller djur. Jag tappar bort dem,
de åker i väg med tunnelbana/buss/tåg och jag blir kvar. De är ensamma, skadade och ledsna.

Jag gråter när jag skiver detta. Det var så verkligt, så otäckt.
Hans "-Hej då, mamma." sitter kvar i hjärtat och vill inte försvinna.
Och ugnen, med en sån liten öppning att det var obegriplig hur en människa skulle kunna komma in där. Därinne brann en eld, jag såg lågorna och visste att att snart skulle mina barn vara därinne.
De skulle brinna. I elden.

3 kommentarer:

Susanne sa...

Nämen fy fan (rent ut sagt)! Vet precis hur det där känns att vakna efter en sån dröm. Usch! Kan sitta i flera dar. Skönt att vakna dock.

Saltistjejen sa...

FY vad hemskt!!!! Och ja, mardrömmar kan ibland ta tag i en på ett sådant vis att det tar lång tid innan de släpper taget. Hu! Hoppas verkligen att du blir kvitt den där hemska ångestkänslan som sådana drömmar skapar.
Kram!!

Anna i Qatar sa...

Vilken angest! Jag dromde haromnatten att dar lag en annan man i var sang och han skulle doda mig. Min pojkvan markte inget och jag kunde inte skrika. Han bara lag dar och glodde och med en kniv, precis bredvid mig. Tillslut borjade jag skrika och min pojkan vackre mig. Usch satt i i flera dagar!