2007-03-14

Mardröm

Vaknade inatt av en mardröm - jag har dem inte ofta och det var väldigt länge sedan jag vaknade av att jag grät.

Jag drömde att Lång var sjuk; han hade cancer. Han låg blek och svettig i en säng, var ledsen och rädd. Jag kunde inget göra, bara hålla hans hand och försöka trösta. Han kunde dö närsomhelst, sa doktorn. Inget kunde hindra det.

När jag vaknade vet jag inte vilket som varit otäckast - att han var sjuk och skulle dö snart, eller mina tankar att jag ville att han skulle dö någongång så allt det onda skulle gå över, både för oss och honom.
Jag satt och önskade att mitt barn skulle dö!

Jag kunde inte somna om, så jag gick in och la mig hos honom en stund, gosade med en varm unge som sov djupt och ingenting märkte. Efter en dryg halvtimme kändes det bättre och jag kunde återvända till min säng och somna.

Såna drömmar vill jag aldrig ha igen!

Andra bloggar om:
, och .

5 kommentarer:

snorpan sa...

Usch hatar mardrömmar, speciellt när man blir så ledsen =( annars diggar jag din blogg som bara den..tjatja

C sa...

Usch! Fy vad läskigt!
Jag drömmer mycket och varje natt men oftast är det inte obehagliga drömmar. Men de gånger då det faktiskt är läskigheter tycker jag det sitter kvar som en besk eftersmak hela dagen!

Ingrid Levander sa...

Hej Victoria!
En liten hälsning till dig från ett vårkyligt Gotland. Jag har en dröm som återkommer ganska ofta, men inte så otäck som din. Min handlar om att bilen är borta. Jag hittar den inte, kommer inte ihåg var jag ställt den och det är väldigt jobbigt. Ofta har jag väldigt viktiga grejor i den, som inte är mina dessutom. Det är väldigt pinsamt och jag vaknar svettig och eländig. Man kanske skulle studera drömtydning?!
Ha det så gott där borta i Florida!
Kram Ingrid

Fia sa...

Åh nej vilken jobbig dröm! Jag drömmer mardrömmar ganska ofta, men ibland drömmer jag tydligen något väldigt roligt för min make säger att jag ligger och fnissar och skrattar i sömnen.
Mardrömmarna finns ofta kvar i huvud och själ då jag vaknar men aldrig mina fnissdrömmar...undrar om jag kan bli omprogrammerad någonstans?

Camilla sa...

*kram* Jag kan trösta dig med att när man drömmer såna här drömmar betyder de att personen man drömmer om ska leva länge. Så står de iallafall i drömtydnings-böckerna.