2010-11-05

Busy fredag

Idag har vi fått en hel del gjort minsann. Dagen började med att vi for till verkstan och lämnade in Johans bil på lagning. Batteriet krånglar och bilen startar inte utan den bara hostgnäller när man försöker, hur mycket man än talar snällt till den. Sen var det frukost och tillfixning. Jag var tvungen att åka tillbaka till Dr Feinsteins kontor (jag var där igår och tog blodprov) för de hade minsann råkat glömma ett test som skulle göras så de var bara att hasa sig dit igen och bli stucken en gång till. De tog ju bort min pick-line när jag var på sjukhuset sist, så det blir till att bli stucken i fortsättningen. Som tur var fick jag "proffsstickare" både igår och idag, så det gick bra och bara ett stick per gång behövdes. Värre har man varit med om.

Efter provtagningen skulle vi leta upp det lokala biblioteket, Eias skulle ha ett bokprojekt igen, och den här gången skulle de läsa en biografi. Kruxet var att boken skulle passa en fjärdeklassare och han kom hem med en som passade årskurs ett! Så jag tog tillfället i akt för att kolla hur våra skattepengar används och blev inte besviken. Mycket fint och fräscht, massor av böcker och en stor barnavdelning med ett rum där det lästes högt för söta Pre-K barn som skrattade så glatt när bibliotekarien läste så vi var frestade att smyga in för att höra vad hon läste. Efter lite letande hittade jag två biografier om Barack Obama, som Elias bestämt att han ville läsa om, och fixade mitt lånekort. Så nu kan vi få valuta för pengarna!

Efter veckans kulturella dos åkte vi till Target och handlade lite. Sarah har till exempel nött ut vårt strykjärn (jag VET! Vilken människa!) och strykbrädan har missarna haft som sov- och klosliparplats, så det var bara att fixa en ny. Vi tappade bort Mikael när han försjönk i beundran inför alla julprydnader medan Sarah och jag letade strykjärn. Vi var på väg att efterlysa honom när han äntligen kom till rätta ;o).

Vidare har jag "bakat" brownies idag, om nu man kan kalla "blanda pulver med vatten, lite olja och ett ägg, vispa ihop och in i ugnen" för att baka. Tveksamt men resultatet blev bra.
När magen var nöjd gav vi oss på LeeLoo med samlade krafter. Hennes pälsiga päls tovar ihop sig till korvar under hennes framben och det är tji att reda ut dem med borsten eftersom hon inte alls gillar att bli borstad. Men jag tror att vi måste framhärda i fortsättningen, hon kommer vara helt kal om det här får fortsätta. Och så kan vi ju inte ha det!

3 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å låter som en jättemysig dag. Bra att ert bibliotek är så fint! Skönt också att dina provtagningar gick bra trots att du var tvungen att bli stucken. Nu hoppas jag ni får en riktigt fin helg också!
Stor bamsekram!!

KARLAVAGNEN sa...

Låter mysigt! Å viiilken biiiild på brownien med grädden!!!

Trevlig helg!!!

mallan sa...

Mums!