2011-01-13

Bilder från onsdag och torsdag

Jag börjar redan bli dålig på att lägga upp dagens bild på samma dag som jag tar den, skulle kanske döpa om hela projektet till "Ett Foto Från Gårdagen", så skulle ingen kunna kalla mig för ljugpotta som inte gör som jag lovat. Nej, nu är det skärpning som gäller!Onsdag morgon och Johan fixar sin dubbla espresso som vanligt. Han är väldigt förtjust i den nya espresso/café au laitmaskinen (och hur stavas det nudå?? äh, skit samma) och tar en dubbel espresso och en vanlig balja kaffe varje morgon. Observera den lilla espressokoppen i glas som även den beställdes på Amazon tillsammans med sina tre små kompisar. Det var jag som bestämde att de skulle beställas för de var så söta, trots att jag själv aldrig kommer använda dem. Själv nöjer jag mig med mitt goda Söderte som vänliga besökare från Sverige krånglat ner i sina resväskor. En slurk honung och en skvätt mjölk och jag är in heaven, baby!

Och som straff för att jag var så slarvig med bilderna även igår så blir det en kvällsbild från gårdagens middag också:Den här röran är korvgryta med paprika och quinoa, efter ett recept jag hittade HÄR och min vana trogen gjorde jag inte alls som det stod men det blev rätt bra ändå även om gubbsen petar bort paprikan eftersom de verkar tro att man kan dö av den, eller i alla fall minst bli jättejättesjuk.
Den här grytan är faktiskt en del av ett annat nyårslöfte som jag formulerade för mig själv i ett svagt ögonblick: att prova minst ett nytt recept i veckan. Hur svårt kan det vara?? Vi får se hur det går.

Och nu när jag ändå är varm i kläderna (helt förljuget påstående just nu eftersom det är kallt som PIIIP härinne och jag sitter med filt och varma strumpor för jag är för lat för att gå upp och ändra på termostaten) så kommer här dagens bild:Det här är utsikten från vår altandörr på baksidan. Visst ser det varmt och fint ut!? Mer ljug, mer ljug! Det är kallt som i röven på en... ja jag vet inte riktigt vad jag ska dra till med, men kallt är det hursomhelst. Ynka sex plusgrader när killarna stack till skolan för en liten stund sedan. Då kom de goa fleecejackorna som killarna fick av kusinerna i Åseda väl till pass. Passar perfekt och är helt rätta färger så de får ha dem till skolan utan att få skäll och kvarsittning.

Observera gärna hur lågt vattnet står i sjön, det är supertrist att se halva sjöbottnen sådär, och någon förbättring lär vänta på sig. Det blir inte förrn till sommaren det kommer regna tillräckligt för att få ordning på eländet igen.

Nåväl.
Inga storslagna planer finns ännu för dagen, ett litet besök på Publix står på agendan, det är allt. Kanske lite strykning också, jag har en maskin som ligger i tumlaren och väntar.

6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Oj vad strongt att testa ett nytt recept i veckan! DET skulle jag behöva göra men var fasen hittar man inspirationen till det???? ;-)
Kram och hoppas ni får lite varmare snart. Mer som i röven på en het kamel i öknen.....? ;-)
Kraam!

Malin sa...

Visst är det kallt! Jag sitter här och huttrar trots ändrad termostat, men det funkar dåligt, det blir typ 30 grader på ungarnas rum och 15 på mitt...
Kul med ett nytt recept i veckan, det kanske är nåt man skulle testa, jag tycker middagarna blir aningens enformiga och min fantasi tryter. Du får gärna fortsätta tipsa om middagar och inspirera :)
Kram

Desiree sa...

Korvgrytan såg himla god ut! Visst kommer du klara det gallant att testa ett nytt recept i veckan. Det gäller bara att hitta lite favorit inspiration från någon site på nätet eller någon bra mattidning som man gillar. Det är faktiskt jättebra nyårslöfte för då ser man till att både prova nya grejer, man lär sig laga alla möjliga rätter och man ser till att variera sin matrepetoar.
Jag är liksom din käre make en person som vill ha kaffe på morgonen. Både för att jag tycker det är riktigt gott och för att jag inte skulle klara mig utan det känner jag.
Det ser varmt och fint ut när man tittar på bilden du har tagit med utsiken från din altan. Om du inte hade berättat att det var kallt hade man trott att ni har det hur gott och glassigt som helst i de vackra tropikerna. Men det var bra kallt för att vara Florida som ni har nu. Kanske bra att faktiskt ändå passa på att njuta av kylan med tanke på hur varmt det är resten av året.
Ha en bra dag och keep the pics up för det uppskattas att få glädjas åt dagens bild vad det än må vara.
Kram!

Ingrid sa...

Vilket Söderte dricker du? Är det Söderblandning från Tea centre of Stockholm? Det är mitt absoluta favoritte, så det brukar min syster få köpa där till mig och skicka till Skåne (när vi inte bor i England då förstås :) ).
Jag tycker denna site är bra för att hitta nya idéer till vardagsmat:
http://www.saltpeppar.se/
Speciellt deras blogg är toppen med roligt tips! Kanske gillar du den också. Kram Ingrid.

Victoria sa...

Saltis: Man får gräva djupt inom sig efter inspiration, det tar emot att inte bara steka köttbullar jämt även om gubbsen skulle föredra det... ;o)
Värmen kommer, det är säkert som amen i kyrkan. Kram!

Malin: Så fort jag hittat nåt bra och gott så lovar jag imlägg om detta! Oj! Ett till löfte. Det börjar bli måmga nu, och jag som inte skulle lova nåt hade jag tänkt... ;o) Kram!

Desiree: Precis: Jag säger till Johan varenda dag "-kom ihåg det här i sommar när vi är så svettiga så vi inte står uuuut!" Klen tröst, men ändå... Kram!

Ingrid: Nej sånt fint te har jag inte, här är det vanliga bonniga påsar som får duga. Men jag ska till Sverige i påsk, då kanske jag ska investera i lite fint löste?!
Kram!

Ann-Marie sa...

Mina halvvuxna killar har heller aldrig gillat när jag lägger paprika i maten, eller egentligen ganska många sorters grönsaker, de tycker det blir så sladdrigt, så jag har den bredvid istället.