2011-01-31

Korvrisotto

Häromdagen lagade vi till Korvrisotto, från ViktVäktarnas Familjekokbok 2.
Det var helt OK gott och enkelt att göra, så jag lägger såklart ut receptet ifall någon skulle vara intresserad. Killarna petade undan tomaterna och sockerärtorna, men det var väntat...

Eftersom det var nästan kolmörkt ute när det var dags att äta kommer här en bild på resterna som åts idag till lunch. Gott idag med!

Korvrisotto
4 portioner

2 dl ris
400 gr korv (max 18%)
1 tsk flytande margarin
1 purjolök
1 ask körsbärstomater (125 gr)
100 g sockerärtor
10 st färska champinjoner
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk soya

Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Skär korven i halvcirklar och bryn några minuter i margarinet.
Ta upp korven och låt den rinna av.
Skölj och strimla purjolöken och dela tomaterna.
Ansa och skär svampen i botar.
Fräs alla grönsaker lagom mjuka och blanda i korven.
Salta och peppra samt häll i soyan.
Bottna med kokt ris och häll korvröran över.

Servera med bröd och sallad.

PS. Eftersom det var Johan som lagade till den här rätten så gjorde han PRECIS som det står i receptet! ;o)

Inga kommentarer: